25.11.2022  |  Business  |  Bransjenytt

Formland lanserer ny fashion konsepthall

Med konsepthallen 'Fashion & Lifestyle' utvider interiør- og designmessen Formland sitt fokus på mote og tilbehør – en utvikling som er helt i tidsånden, hvor grenser viskes ut og nye sammenhenger oppstår.

Interiør- og designmessen Formland har lenge drevet med mote, men på Formland Spring 2023 går messen et skritt videre med en konsepthall helt dedikert til mote og tilbehør – en hall med tittelen 'Fashion & Lifestyle'. Initiativet vekker begeistring i motebransjen hvor utviklingen anses som helt naturlig.

– Det gir perfekt mening. Forbrukerne i dag er veldig vant til one-stop-shop prinsippet og besøker gjerne butikkene, online og fysisk, som har noe ekstra å tilby og som kundene allerede liker. Samtidig er det i dag en sammensmelting av mote- og interiørbutikker som i stor grad er livsstilsbutikker, derfor kan den nye konsepthallen 'Fashion & Lifestyle' skape verdier for både utstillere, besøkende og ikke minst Formland som reisemål, mener administrerende direktør i bransjeorganisasjonen Dansk Mode & Textil, Thomas Klausen, som er overbevist om at den nye hallen vil bli både en suksess og et godt integrert tilskudd:

– Med tanke på Formlands generelt høye standard på messen, er jeg sikker på at den nye hallen vil passe fint sammen med resten av messens planløsning, interiørdesign og overordnede designlinje. Og det vil utvilsomt være stor synergi mellom de ulike utstillerne, selv om noen har sitt kjerneområde innen interiør og andre innen klær.

Dansk Mode & Textil vil selv være tilstede på messen, hvor de vil sette opp et loungeområde i konsepthallen 'Fashion & Lifestyle' og bidra til å skape dialog mellom Formland og motemerker.

Bred oppslutning om den nye konsepthallen

Blant utstillerne i den nye hallen er forventningen stor foran messen, og både nye og mangeårige Formland-utstillere gleder seg til å boltre seg i de nye omgivelsene. For det bærekraftige danske merket CARE BY ME, som designer klær, interiør og tilbehør, er hallen skreddersydd.

– Det er et dynamisk og innovativt tiltak helt i tidsånden og et veldig kjærkomment grep for oss. Vi har nå jobbet med vårt slow living konsept i 10 år, som inneholder langvarige stiler innen både mote og interiør, så det er tydelig at den nye konsepthallen passer oss perfekt. Jeg ser veldig gode muligheter for at messen kan nå et bredere publikum av besøkende fra relaterte bransjer, og forventningen er uten tvil at tiltaket kan sikre oss mange nye kontakter både i inn- og utland, sier partneren og kommersiell direktør i CARE BY ME, Pernille Pold.

Også med det nyere og danske merket Nava Copenhagen, som designer smykker og deltar på Formland for bare andre gang, kan man se flotte perspektiver i den nye hallen.

– Vi deltok for første gang på Formland i august i år og var dypt overveldet over de mange menneskene og den massive, positive responsen vi fikk. Og det passer oss utmerket at vi nå har en egen hall med kun relaterte utstillere, fordi det gjør oss lettere å finne for besøkende. Så vi gleder oss til å spre kunnskap til vår merkevare på messen, og forventningen er at vi får noen flere forhandlere i hus. Samtidig ser vi frem til å sparre med andre nye gründere samt større, etablerte merkevarer, konstaterer eier av Nava Copenhagen Maria Rindal Petersen.

Fortsatt økt fokus på mote og tilbehør

Den nye konsepthallen 'Fashion & Lifestyle' er allerede populær, og dette er naturligvis noe som gleder teamet bak Formland.

– Vi er ekstremt takknemlige for den store oppslutningen om hallen, som vi møter rundt omkring. Vi har lenge opplevd en økende interesse for å kombinere mote og interiør, og trenden bekreftes av den flotte mottakelsen for hallen. Med både mote og interiør rikt representert, signaliseres det nå enda sterkere enn tidligere at messen er et enhetlig livsstilsunivers, sier prosjektleder i Formland Flemming Andersen, som forventer at messen vil ha økt fokus på mote og tilbehør i tiden som kommer.

I tillegg til lange rekker med utstillere byr konsepthallen 'Mote & Livsstil' på blant annet kafé og messens populære Speak Up-scene med foredrag på programmet.

Formland Spring 2023 finner sted i MCH Messecenter Herning 29.-31. januar 2023.

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer