30.03.2020  |  Business  |  Ledelse & drift

Bransjeprofilen: Linda Svedal Walsøe satset og fikk suksess!

Wik & Walsøe er en sterk nordisk merkevare, og produktene selges også på utvalgte internasjonale utsalgssteder.

Hvor og hvordan startet du firmaet:
–Wik & Walsøe ble etablert i 2006 og markerte seg i løpet av kort tid som en sterk, tydelig og kvalitetsbevisst stemme innen porselen- og glassdesign. Designstudioet har som mål å utvikle og produsere unike produkter av høy kvalitet, som skal skape nye minner og ha varig verdi. I 2013 ble designstudioet kåret til Årets gründerkvinne av Innovasjon Norge.   

Etter de første årene med oppstart og etablering valgte Wik å trekke seg ut. Walsøe har siden 2014 styrt selskapet og hatt det kreative ansvaret.

Hva kan du fortelle om Wik & Walsøe anno 2020:
–I år er Wik & Walsøe en anerkjent merkevare og et etablert firma i vår bransje. Vi konkurrerer med de store internasjonale merkevarene om folks oppmerksomhet og har en profesjonell tilnærming til virkeligheten. Det har vært en spennende reise å ta del i. Bygge og videreutvikle i nye tider, med endringer og nye utfordringer. Jeg trigges av endringer. Det er det som skaper de kreative prosessene i meg og gjør at jeg fortsetter å bygge fremtidens merkevare. En merkevare jeg håper vil bli en del av den norske og skandinaviske arven.

Hvilke serier og nyheter er i fokus:
–Kommende høst gleder vi oss til å lansere en helt ny serie munnblåst glass. En elegant ny glasskolleksjon som er en naturlig forlengelse og et vakkert supplement til serviseserien Julemorgen. Vi lanserte Julemorgen høsten 2016 – et servise i edelt benporselen. Serien er så langt, i Wik & Walsøe sin historie, den mest anerkjente suksessen. På veldig kort tid ble den en del av våre juletradisjoner. Jeg er uhyre takknemlig for at så mange har trykt den til sitt bryst.

–Jeg har forsøkt å gjenskape minnene fra barndommens jul, de magiske øyeblikkene av forventning og barnlig glede. Dyrebare minner vi hegner om, og som forsterkes etter hvert som årene går. Glassenes form er utpreget feminin; fra den frodige klokken, til den slanke stilken som ender i en frossen dråpe ved stetten. Den frostede dekoren er lett gjenkjennelig fra serviseserien ved samme navn, men er designet med tanke på å kunne passe like godt til de andre servisene i Wik & Walsøes univers. Serien består av glass til rødvin, hvitvin, champagne, øl/mineralvann, snaps/akevitt og vann. Glassene munnblåses i blyfritt krystall av erfarne glassblåsere.

–Vi lanserte vår første kolleksjon med glass, Dugg, i 2013. I 2014 og 2015 utvidet de kolleksjonen med Alv og Alveskog. Julemorgen blir dermed den fjerde serien med glass.

Om Linda Svedal Walsøe

Tittel: Designer og kreativ direktør

Bakgrunn:

Product Manager for Swix Sport AS (2004-2006)

Senior Merchandising Manager for Helly Hansen (2001-2004)

Produktansvarlig for tekstiler og tepper hos Skeidar (1998-2000)

Innkjøper for Adelsten AS (1993-1998)

Utdannelse:

Esmod International fra 1990-1993

Satser du på noe mer?
–Det vi har lansert denne våren er tekstiler - «Tekstiler med nordisk eleganse. Etter å ha designet porselen og glass i mange år er det gøy igjen å få arbeide med tekstil som er der min designutdanning startet: Med trender, haute couture og fashion, jeg ble uteksaminert fra den franske moteskolen ESMOD i 1993.

–På markedet denne våren vil dere finne tekstiler fra de kjente Wik & Walsøe klassikerne Alv og Alveskog og den nye serien SØR. Serien Sør er inspirert av den lette sønnavinden og en etterlengtet nordisk sommer.

–Vakre serviser og glass fortjener den vakreste oppdekking. Tekstiler er derfor et naturlig supplement i kolleksjonen og passer godt inn i Wik & Walsøe sitt designunivers.

Hvor henter du ideene fra?
–Jeg henter min inspirasjon fra Skandinavisk natur. Dette er også kilden når designstudio Wik & Walsøe nå lanserer sin første tekstilkolleksjon. Rommet får et nytt uttrykk når det kompletteres med delikate tekstiler. Sør føyer seg naturlig inn blant Wik & Walsøe's kolleksjoner av glass og edelt porselen. Den passer godt til designstudioets seneste servise Osean, klassikeren Whitewood og den sarte krystallglass-serien Dugg.

–Tekstilkolleksjonene Sør, Alv og Alveskog består av duk-, brikker-, løper-, servietter-, kjøkkenhåndkle- og gryteklut. Tekstilene er i en behagelig lin- og bomullskvalitet. De lette tekstilene i striper og ensfarget er delikate i fargevalget og bærer preg av en detaljert og møysommelig designprosess. Jeg ønsker at de nye tekstilene vil bidra til nye minnerike stunder rundt bordet i lag med familie og gode venner - på kjøkkenet, i hagen eller på tur med nistekurven.

Hva er en vanlig dag for deg?
–For meg er en arbeidsdag alt fra daglig ledelse, messer, kundemøter i inn- og utland, presentasjoner, foredrag og markedsarbeid, men det er alltid de kreative prosessene jeg føler jeg mestrer best. Der er min trygge arena. I skrivende stund jobber og bor jeg på fabrikken i Bangladesh. Her er jeg tett på hele utviklingsprosessen. Det å jobbe ut ethvert produkt fra skisse til ferdigstilling for produksjon, handler om tilstedeværelse og samarbeide med mennesker. Det er ikke noe som fjernstyres eller tas lett på av vår stab.

Hva tenker du om bærekraft?
–For meg ligger det mye stolthet i å bringe godt design og gode produkter til markedet. Produkter som skal leve med oss i mange år. De vi skal bruke igjen og igjen og tåle «tidens tann». Produkter med høy kvalitet og varig verdi. De som bremser «bruk og kast» mentaliteten hos oss. Det er en svært viktig del av vår bærekraft filosofi.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer