28.01.2023  |  Dining  |  Tilbehør

Forfriskende vårnyheter fra Norgesglasset.

Server med nostalgiske produkter fra Norgesglasset!

Server med nostalgiske produkter fra Norgesglasset!
Mange kjenner Norgesglasset og de fine, praktiske krukkene fra 1902. I serien finnes det også mange produkter både til servering og interiør som skaper en god og lun stemning.
Nå lanserer Norgesglasset flere nyheter som passer perfekt til koselig frokost og servering. En skjønn melkemugge med kork og 6 pk praktiske, stablebare kjøkkenglass med den ikoniske logoen på.

Norgesglasset siden 1902
Den økende interessen for kortreist, økologisk og hjemmelaget mat har bidratt til at Norgesglassene har fått sin renessanse. I motsetning til mange plastikkbeholdere er glassene helt fri for giftstoffer og kan brukes gang på gang.
Det kjente sylteglasset, med sin karakteristiske Norge-logo, revolusjonerte den norske matkulturen da det kom på markedet i 1902. For første gang i historien kunne husmødrene med enkelhet konservere matvarer, slik at de kunne spises året gjennom.
Det var Verkseier, Hans Berg, på Hadeland Glassverk som satte i gang den første produksjonen av det som senere skulle bli til Norgesglasset. Han var inspirert av glasskrukker for hermetisering, sylting og konservering fra den engelske produsenten Kilner Jar, men designet selv en forbedret lokk-mekanisme for å gjøre krukken lufttett.
Rundt unionsoppløsningen fikk sylteglassene den karakteristiske Norge-logoen som varemerke. Norgesglasset slik vi kjenner det var født! På grunn av sin anvendelighet og robusthet økte etterspørselen for hvert år som gikk. Derfor har det inntil i dag blitt produsert flere enn 75 millioner glass. Siden Norgesglasset var allemannseie, ble det med tiden en del av det norske språket som en betegnelse for sylteglass til hermetisering.
Hadeland Glassverk AS ble grunnlagt i 1762. Hadeland Glassverk ligger på Jevnaker, i naturskjønne omgivelser ved den sydlige enden av Randsfjorden. Glassverket er en av Norges eldste industribedrifter med kontinuerlig drift. Besøkssenteret på Glassverket ble i 2008 kåret til Norges største turistattraksjon.

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer