18.02.2021  |  Business  |  Trender

Trend Talk med SofaCompanys sjefsdesigner - Line Nevers Krabbenhøft

Nå dyrkes hjemmet på en helt annen måte enn før. – Vi så denne tendensen før korona, men nå er det helt vilt hvor viktig hjemmet har blitt for identiteten vår, sier Sofacompanys Line Nevers Krabbenhøft.

-Jeg kan nesten ikke si hvor mye sofaen betyr for hjemmet. Den er uten tvil hjemmets hjerte!

-Vi har sengen hvor vi sover og har sex, mens sofaen er hele familiens retreat-sone, sier Line Nevers Krabbenhøft.
Sofacompanys mangeårige sjefsdesigner snakker både på ut- og innpust når hun forteller om hvor viktig sofaen er blitt i livene våre. For er det et møbel som virkelig engasjerer henne, så er det sofaen.

-Når vi setter oss i sofaen, så har vi fri. Det er stedet hvor vi kryper opp for å slappe av, setter oss for å lese eller prate med våre nærmeste. Vi samler oss ikke like mye lenger rundt den samme TV-skjermen, nå er det sofaen som har hedersplassen i rommet, sier Line videre.

-En nyere trend er å plassere sofaen også andre steder enn i stuen. Nå vil vi ha mykhet også på kjøkkenet; lage oss et lite hjørne der vi kan koble helt av.

Dyrt betyr ikke alltid god stil
– Hjemmet har alltid vært en viktig del av identiteten vår, noe som er blitt ytterligere forsterket av korona. Vi tilbringer mer tid enn før hjemme, og da er det helt vesentlig å ha det hyggelig rundt seg, sier Line.

Ifølge sjefsdesigneren betyr ikke dyre møbler det samme som god stil. Snarere tvert imot.

– Penger og stil hører ikke nødvendigvis sammen. Man skal innrede med det som gjør en glad: Ta eierskap i møblene dine. Tenk over hvordan du kombinerer dem. Kombiner gjerne et funn fra et loppemarked med nye ting, tipser Line og legger til:

– Jeg er så stolt over å få jobbe i en så usnobbete designbedrift som Sofacompany. Her produserer vi fete sofaer i god kvalitet - og det til en demokratisk pris som de fleste har råd til. Godt design behøver bestemt ikke være dyrt, fastslår hun.

Akkurat nå har Sofacompany tusenvis av sofaer på sentrallageret sitt i Danmark, det gir normalt en leveringstid på kun syv til ti dager til norske kunder.

Nordmenn pusser opp som aldri før, og mange drømmer også om å innrede på nytt. Hos Sofacompany finner du danske designmøbler som ikke tømmer lommeboken, og det helt uten å gå på bekostning av kvalitet.

Japan møter Skandinavia
Som leder for designavdelingen i Sofacompany, er Line Nevers Krabbenhøft tett på trendbildet. Ifølge henne er japandi en av de aller største trendene vi vil se i år. Japandi er en asiatisk-inspirert innredningsstil, nærmere bestemt en kombinasjon av japansk og skandinavisk.

– Denne trenden starter for alvor i år. Japan og Skandinavia har lange designtradisjoner sammen, og vi liker begge det minimalistiske og «cleane». Mens det andre steder er en mer pompøs stil, liker både japanerne og vi det lett og naturlig. Lyst tre blir et viktig element fremover, forteller Line.

En av de store trendene i japandi er at møblene er både lave og dype. Faktisk ganske mye lavere enn hva vi skandinaver er vant til, og mange vil komme uten synlige ben.

I 2021 vil vi også se mye mer til enorme sofaer.

– Det er en megatrend! Jo større og lavere, dess bedre. I mange år har vi skandinavere sittet i treseterne våre og humret av amerikanere og engelskmenn som vil ha myke sofaer, sier Line og legger til:

– Nå vil vi også ha det virkelig mykt og stort med plass til hele familien, men likevel i et mer minimalistisk design.

Fleksibilitet appellerer
Line forteller videre at Sofacompany opplever en enorm etterspørsel etter modulsofaer.

– Salget ble faktisk doblet fra 2019 til i fjor! Nå vil folk ha mer fleksibilitet enn bare for noen år siden. Vi har alle bruk for forandring, og med en modulsofa kan du enkelt møblere om som du vil, sier sjefsdesigneren.

Flytter tenåringen hjemmefra, kan du sette en modul i kjelleren. Øker familien, kan du lett bygge en modulsofa større.


Stoff som gjør fingrene dine glade
I år vil vi i enda større grad enn før ha lyst til å ta det som er ute inn og det som er inne ut.

– Vi vil se både trær og store, grønne planter i stuen, og enda flere stuemøbler ute på terrassen. De organiske runde og skulpturelle formene vil dominere. Organiske former appellerer veldig til oss, noe for eksempel Paula med sin off white boucle-vevde stoff er et godt eksempel på, sier Line.

Paula er en sofa-skulptur helt dekket av tekstil, noe som gir den et ekstra mykt og komfortabelt uttrykk. Ifølge Sofcompany-designeren vil vi også se mye mer til myke tekstiler fremover.

– Folk trenger et motstykke til alt det digitale. Mennesket trenger ikke bare hardware, men også software, sier Line og humrer.

2021 vil by på mange naturlige fargetoner som helt lyse farger av grå og beige, ja egentlig alt mellom off white og camel, ifølge Sofacompanys Head of Design. Hun peker også på at sandfargene vil bli viktigere.

– Svenskene har lenge likt hvite møbler, mens vi dansker og nordmenn har sverget til fargede. Fremover vil stadig flere norske hjem få lysere og mer nøytrale sofaer - kanskje til og med hvite, ser Line for seg.

Kraftige, popkornaktige tekstiler som man enkelt kan kjenne vevingen på, er noe som er veldig i vinden. Teddybjørn-stoff også. Enkelt forklart tekstiler som er gode å ta på.

Sofaen som varer år etter år

Man skal ikke kimse av behovet for fornyelse i hjemmet, men det er verken bærekraftig eller spesielt økonomisk å kjøpe ny sofa hver gang man ønsker forandring.

– Derfor kommer vi til å lansere enda flere sofatrekk som enkelt kan tas av og renses ved behov. Det er midt i blinken både for småbarnsfamilier og oss andre som søler sjokolade eller vin, sier Line med et smil om munnen.

Muligheten til å bytte trekk er perfekt om man ønsker muligheten til å bytte farge og uttrykk på sofaen uten å måtte bytte ut hele sofaen.

– Ikke bare gjør et nytt sofatrekk at møbelet får lengre levetid, men det er også mye mer bærekraftig enn å kjøpe ny sofa, sier Line videre.

Bærekraft er overordnet alt Sofacompany gjør; fra materialer til produksjonsprosess, transport og levetiden på design.

– Vi lager møbler som folk skal ha stående og bruke i mange år, så derfor er min oppfordring, sier Sofacompanys sjefsdesigner og legger til med et smil:

– Gi sofaen den hedersplassen den fortjener, og bare nyt din egen retreatsone!

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer