24.08.2021  |  Furniture  |  Design

Bench – et polstret møbel i sin reneste form

Med Bench har Eilersen skapt et dekorativt møbel som åpner for mange muligheter i innredningen. Benken er like elegant som den er nyttig i stuen eller soverommet til magasiner, klær eller et brett – og polstringen er nøye avstemt, slik at den også er behagelig å oppholde seg på.

Polstring og proporsjoner
Bak designet står Nils Juul Eilersen som satte seg fore å skape det interiørmøbelet som man alltid mangler – for enden av sengen, foran eller bak sofaen, inntil veggen i stuen. Resultatet er et polstret møbel som er skapt med sans for proporsjoner og årtiers erfaring med polstringens kunst.

«Bench er like deler dekorasjon og funksjon. I uttrykket er den ren, enkel og skandinavisk og dermed et flott underlag for det man legger fra seg på benken. Proporsjonene tar utgangspunkt i sittehøyde, og polstringen er designet slik at man kan sitte på benken uten å synke ned i den – eller til og med sette morgenkaffen på et brett og bruke benken som bord», forteller Nils Juul Eilersen, som er fjerde generasjon i familievirksomheten og står bak flere klassiske design.

Proporsjonene er derfor en funksjon av en behagelig sittehøyde på 42 centimeter som speiles i bredden, slik at benken får kvadratets rene form. Lengden på 140, 160 eller 200 centimeter følger tradisjonelle sengebredder.

Et skreddersydd interiørmøbel
Bench fås i farger og materialer etter eget valg, og som en spesiell detalj er det mulig å få den både med og uten trukne knapper, alt etter hvor rent uttrykket skal være – og i hvilke omgivelser benken skal plasseres.

Med Nils Juul Eilersen egne ord:
«Jeg bruker å si at alle design fra Eilersen har kameleonens kraft, og Bench er ingen unntagelse. Det er opplagt å skreddersy uttrykket, slik at benken tar farge og stil etter ens personlige innredning – samtidig med at designet alltid vil være rendyrket Eilersen i kvalitet og proporsjonalitet.”

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer