30.04.2021  |  Business  |  Bransjenytt

Hans J. Wegners tidligste design får nye farger

For å feire Hans J. Wegners designarv og mer enn 70 års samarbeid, har Carl Hansen & Søn inngått et samarbeid med den Londonbaserte designeren Ilse Crawford for å utvikle en ny fargepalett for en begrenset utgave av de første stolene Wegner laget for Carl. Hansen & Søn tilbake i 1950.

Hans J. Wegners første mesterverk er en visjonær samling som inkluderer fem av Wegners mest ikoniske stoldesigns, inkludert den verdensberømte CH24, også kjent som Y-stolen, og lenestolen CH25, som er produsert av Carl Hansen & Søn i mer enn 70 år.

For å feire mesterverkene har Ilse Crawford valgt ut fem jordfarger som gir samlingen et nytt perspektiv. De miljøvennlige, vannbaserte fargene har alle en litt gjennomsiktig finish, som gjør at stolens originale eikestruktur kan skinne gjennom, og skaper en nyansert følelse av farge og tekstur.

¬–Vi ønsket å utvikle en rekke farger som gjenspeiler tiden vi lever i, og vi tror at disse dempede tonene vil gi gjenklang hos et moderne publikum, sier Ilse Crawford.

–Vi er inspirert av maleriene til den avdøde danske kunstneren Per Kirkeby, som på den vakreste måten gjenspeiler hans interesse for natur og geologi. Dette er ikke standardfarger som stammer fra dagens trender, men farger som gir dybde og kompleksitet til ethvert interiør, fortsetter hun.

De jordfargede, pittoreske tonene hyller den rå skjønnheten i det nordiske landskapet og er ment å fungere både som en gruppe og uavhengig.

Som den største produsenten av Wegners møbeldesign har Carl Hansen & Søn vært assosiert med den produktive danske mesteren i syv tiår, og Wegner er fortsatt et sentralt element i selskapets identitet.

¬–Hans J. Wegner er en stor del av vårt DNA. De første mesterverkene var forløperne til det som til slutt ble en imponerende samling av noen av verdens mest ikoniske møbler, og det er en stor glede å oppdatere dem for en ny generasjon. Ilse Crawford har evnen til å gi stor innsikt i ethvert prosjekt og gjøre det relevant, og denne nye fargepaletten har sin egen kulturhistorie med røtter i nordisk abstraksjon, sier Carl Hansen & Søns administrerende direktør, Knud Erik Hansen.

Spesialutgaven med begrenset utgave av de første mesterverkene er tilgjengelig fra mai 2021.

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer