28.04.2021  |  Business  |  Bransjenytt

50 år med brukskunst: Ib Laursen feirer jubileum

I 1971 overtok den 27 år gamle møbelhandleren Ib Laursen virksomheten Ny Form i Ribe, og 50 år senere har selskapet under navnet Ib Laursen ApS vokst til å bli en av de største leverandørene av brukskunst i Skandinavia.
Under IB-logoen har selskapet blitt kjent over hele verden for både leverandører i hele Asia, så vel som kunder i 5000 butikker og nettbutikker i 30 land over hele verden, og gjennom årene har god markedsføring og et godt utviklet nettverk vært nøkkelen til Ib Laursens suksess.
I et partnerskap med kona Tove Laursen var selskapet virkelig vellykket da de på 1980-tallet valgte å selge butikkene i Ribe og på Rømø for i stedet å fokusere på grossistdelen med import av varer fra Asia. Rett etterpå flyttet Ib Laursen ApS til et lager- og kontorbygg i Øster Vedsted, som 40 år senere har utviklet seg til 10 store haller, 3.500 varenumre og 15.000 kvm med lager, emballasje og administrasjon.
I 50 år har selskapet vært involvert i mange innovative prosjekter. I 1976 var Ib Laursens butikk Ribe Høkerhandel blant annet den første butikken i Danmark som var åpen på søndager, og siden den første messen i Vejle i 1978 har messedeltakelsen utviklet seg sterkt til i dag å være med på 16 messer i Europa.
I 2010 kom merkevaren Mynte, som i dag inneholder nesten 300 varenumre, i 2018 velværekonseptet ALTUM og juleserien Stillenat, før delikatesserien Proviant så dagens lys i 2019. Og på ledernivå har det også vært endringer. I 2003 kom Ib og Tove Laursens sønn Peter til selskapet som salgssjef, og i 2006 fant generasjonsskiftet sted. Peter Laursen ble administrerende direktør og Ib Laursen overtok som seniorrådgiver.
–Vi fortsetter egentlig bare med det vi er gode på, og utvider service og konsept til nye markeder. Et viktig DNA i vårt selskap er å tilby en fantastisk tjeneste. Vi bruker mye energi på dette, og det er fantastisk å oppleve hvor mange faste og lojale kunder vi har, sier Peter Laursen.

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer