05.01.2022  |  Business  |  Bransjenytt

Frankfurt Consumer Goods Fairs er avlyst

Januar og februar er tradisjonelt de månedene da den internasjonale design- og interiørbransjen reiser til de store messene i Frankfurt. Slik blir det ikke denne gangen. Messe Frankfurt har nettopp annonsert at både Christmasworld, Paperworld og Creativeworld i januar 2022 og Ambiente i februar er kansellert.

Nordstil fra 15. til 17. januar 2022 i Hamburg skal inntil videre finne sted.
Årsaken til kanselleringene er selvsagt utviklingen i pandemisituasjonen, som for tiden forverres verden over med spredningen av Omikron-viruset. Dette gjør det umulig for Messe Frankfurt å opprettholde messedatoene i januar og februar.
De fire hendelsene; Christmasworld, Paperworld og Creativeworld samt Ambiente er de ledende messene innenfor sine respektive områder, men Messe Frankfurt tror ikke at det under dagens omstendigheter er mulig å holde messer som lever opp til den vanlige internasjonale relevansen.
Tyskland er for tiden klassifisert som et høyrisikoland med følgende karanteneregler som skal overholdes. Fremfor alt anbefaler Robert Koch-instituttet og ekspertgruppen i den tyske regjeringen at fysisk kontakt reduseres til et minimum og at alle større arrangementer avlyses.
–Denne beslutningen var definitivt ikke lett for oss å ta. Men i samarbeid med store deler av bransjene som er representert på messene, er det vårt ansvar å ta det vanskelige steget, sier Detlef Braun, medlem av hovedstyret ved Messe Frankfurt.
Det er ingen planer om å utsette messene, forklarer Braun. –Den internasjonale forbruksvarebransjen er trenddrevet, og den krever en messe hvert år i begynnelsen av året. Å flytte messen til andre halvår vil derfor ikke dekke behovene til verken utstillerbedriftene eller de besøkende.
Nordstil bevares
Nordstil fra 15. til 17. januar er ikke berørt. Messen finner sted i Hamburg. De vil imidlertid fortløpende gjøre status over situasjonen i samarbeid med lokale myndigheter og industripartnere.
Messe Frankfurts digitale plattformer
Siden 2019 har Messe Frankfurt aktivt hjulpet forhandlere med å hjelpe seg selv på den digitale plattformen Nextrade, den første bestillingsplattformen og data management plattformen for bolig- og livsstilssektoren, og Conzoom Solutions, en for den globale forbrukervaresektoren.
–Nok et år uten mulighet til å legge inn bestillinger, hente inspirasjon og nettverk gir store og til dels truende utfordringer for forhandlere over hele verden, sier Braun. –Med vårt digitale tilbud støtter vi både leverandører og forhandlere i bransjen i denne vanskelige situasjonen. I tillegg vil vi fortsette å legge all vår energi og optimisme i å skape trygge og inspirerende messer. For det er ingenting som kan slå det fysiske møtet mellom mennesker.
 

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer