Med til bords i 95 år
Tilbake i 1925 traff Le Creusets skapere Armog Desaegher og Octave Aubecq hverandre på en messe, og i fellesskap "knekket de koden" til emaljert støpejern og brakte farge inn i kjøkkenet.
I 2020 fyller Le Creuset 95 år, og selv om alderen er høy, er det fremdeles et sterkt representert varemerke i moderne hjem verden over.
Le Creusets fortelling er lang, men det som kjennetegner den, er bærekraft, innovasjon og godt håndverk. Nettopp derfor er varemerket stadig aktuelt og leverer produkter som lever opp til kravene i moderne matlaging og tidens trender.
Støpejern – fra råmateriale til kjøkkenutstyr
Le Creusets støpejernprodukter blir den dag i dag produsert på den samme, originale fabrikken i Fresnoy-le-Grand, som ligger knapt 200 km nordøst for Paris. Selve produksjonen har siden 1925 løpende gjennomgått utvikling og modernisering, men det brukes fortsatt en del manuelle prosesser i kvalitetssikringen.
Støpejernet som brukes til produktene våre, består av 85 % gjenbrukte materialer, og det varmes opp til temperaturer som er varmere enn lava! 1550 grader for å være nøyaktig.
Fargen "Volcanic" var den første som ble lansert, og den dag i dag er fargen fortsatt aktuell, for den er en av de bestselgende fargene på verdensbasis. Med riktig bruk og vedlikehold har du en gryte som er med deg livet ut.