29.09.2022  |  Business  |  Bransjenytt

Slik reduseres strømregningen effektivt

Høy strømpris gjør at man nå kan tjene inn en varmepumpe på under ett år, og får gevinster både for miljø og inneklima med på kjøpet. Og med en luftfukter får man badstu-effekten, det føles varmere jo høyere luftfuktighet du har, som kan føre til lavere oppvarmingsbehov.

Invester smart med varmepumper
– Varmepumper gir mye mer varme igjen for strømmen de bruker sammenlignet med panelovner. Og slik strømprisen har utviklet seg i Sør-Norge det siste året, har du tjent inn en varmepumpe på under ett år der vi tidligere har regnet sju. Det betyr at hver eneste sparte kilowattime etter det er en ren nettogevinst, sier Morten Hoff, CEO i Wilfa.
Såkalte luft-til-luft varmepumper henter energi som allerede er i lufta, og blåser varm luft inn i huset. Hvor mye strøm du sparer i løpet av ett år, kan du lese ut fra varmepumpens SCOP-verdi som viser akkurat hvor energieffektiv den er. En SCOP-verdi på 4 betyr ar du får fire ganger så mye varmeeffekt ut av varmepumpen som du vil få fra vanlig elektrisk oppvarming. En varmepumpe i kaldt klima har vanligvis en SCOP mellom 3,2 og 4.
– Uansett hvordan strømprisen utvikler seg, er varmepumper akkurat nå en av de sikreste investeringene du kan gjøre – fordi den gir en gevinst på strømregningen hver eneste måned. I tillegg er det bra for klimaet at vi alle sparer strøm slik at vi som samfunn bruker vår fornybare kraft mest mulig effektivt, sier Hoff.
Det er viktig å undersøke hvilken modell som best dekker dine behov. Det kommer blant annet an på hva slags klima det er der du bor, hvor stort areal som skal varmes opp og hvor du kan og vil plassere varmepumpa.
Luftfukter kan gi lavere oppvarmingsbehov
Ikke alle har muligheten til å installere varmepumpe, da kan innkjøp av en luftfukter være en annen smart og rimeligere vei til strømsparing.
– Med luftfukter får du badstu-effekten, som gjør at det føles varmere jo høyere luftfuktighet du har i rommet, fortsetter Hoff.
Det vil si at ved å øke den relative luftfuktigheten, så vil den opplevde temperaturen føles varmere. På den måten kan du skru ned temperaturen noe inne uten at det føles kaldere. Dette gjør at du kan spare strøm og får et optimalisert inneklima. Anbefalt fuktighetsnivå er mellom 40-50 prosent og med en hygrostat kan man enkelt følge med på hva luftfuktigheten er.
Markedsledende garanti
Vinteren er den viktigste sesongen for klimaprodukter, som varmepumper og luftfukter. Sammen med strømsparegevinsten får du en mye jevnere fordelt og mer behagelig innetemperatur, sammenlignet med for eksempel panelovner eller vedfyring som i større grad sentrerer varmen. I tillegg har Wilfa sine varmepumper et karbon- og ionfilter som renser lufta og fjerner vond lukt og bakterier.
Luftfuktere kan, i tillegg til å hjelpe på oppvarmingen, også ha en positiv påvirkning på tørre øyne, hud og luftveier, samt på grønne planter og interiør.
– Wilfa leverer produkter som er laget for å vare, og kan derfor som de eneste på det norske markedet tilby varmepumper med 7 års garanti og Wilfa luftfuktere med 5 års garanti, avslutter Hoff.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer