24.11.2020  |  Interior  |  Belysning

Lysekronen – en tidløs klassiker fra Lampemesteren

En lysekrone løfter både hjem og hytte, og gir en følelse av eksklusivitet. En lysekrone er et blikkfang og lyskunst i mørketiden.

Når vi tenker på lysekroner, ser vi ofte for oss overdådige og glitrende lamper i flotte ballsaler.
Lysekronen har eksistert helt siden middelalderen, men de første utgavene var langt fra så flotte som de vi har sett i senere tid.
De første lysekronene var av den enkle sorten, laget av tre som var plassert i et kors. Hver ende av korset hadde en spiss, og på den ble det plassert et stearinlys. Lysekronen kunne heises opp og ned når man skulle tenne, slukke eller skifte ut lysene. Selv om de var relativt primitive, var det likevel kun de rikeste som kunne skryte av å ha en lysekrone.
Hvis vi hopper frem til 1400-tallets lysekroner, vil vi se at de har blitt langt flottere og mer dekorerte. De var gjerne utsmykket med kroner eller annen pryd, og de var fortsatt forbehold adelen.
Når vi tenker på lysekroner, ser vi ofte for oss krystallkroner. Disse kunne vi finne fra 1700-tallet. Selve lampen var gjerne laget av utskåret tre eller støpt metall, og krystallene ga det flotte, spredte lyset vi ofte forbinder med lysekroner. Fra 1800-tallet gikk man mer og mer over til gass, og senere altså til elektrisitet.
Selv i dag er lysekroner ofte sett på som et statussymbol. Derimot fungerer de mer som et dekorativt innslag enn som en hovedlyskilde. Er man på flotte hoteller eller mer eksklusive butikker, vil man ofte finne én eller flere lysekroner i ulike størrelser.
Lampemesteren har utvalget så alle kan finne en lysekrone etter sitt ønske. Fra produsenter som &tradition, Design By Us, Menu, Vibia og Flos.
En lysekrone over spisebordet gir en helt spesiell stemning under middagsselskapet. Ønsker du et mer eksklusivt preg på badet, er det lite som slår effekten av en liten lysekrone i taket, og også trappeoppgangen vil få et spesielt og flott preg om den lyses opp av en krystallkrone.
Med en lysekrone kan du løfte både hjem og hytte, og gi det en følelse av eksklusivitet. De kommer i alle mulige størrelser og fasonger, og passer inn i nær sagt alle rom. En lysekrone er et blikkfang og lys i mørketiden.
www.lampemesteren.no

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer