07.06.2021  |  Interior  |  Utstyr

INTERIØRDESIGNEREN: TANKER OM HVORDAN VI KAN INNREDE FOR VELVÆRE

Den som bryr seg om boligen sin, bryr seg også om seg selv.” Jannice Wistrand, sertifisert interiørdesigner og Feng Shui-konsulent.

TRIVELIGE HJEM MED RO OG HARMONI

–Vi lever i en verden med mange inntrykk og mye stress. Det gjør at vi ønsker oss et hjem der vi kan hente oss inn igjen og slappe av. Et hjem der vi trives. Jo uroligere omverdenen er, desto viktigere blir det med en trygg hjemmebase. Det blir tydelig i interiørtrendene, som for tiden preges av myke, runde, voluminøse og omfavnende former. Og milde jordfarger sammen med trygge blånyanser.

–Hjemmet er også et speilbilde av oss selv. Den som er glad i huset sitt, skaper trivsel, og den som bryr seg om boligen sin, bryr seg også om seg selv. Det koselige, personlige hjemmet handler mye om å forvalte og respektere eiendeler. Det handler om bærekraft i et sirkulært perspektiv. Vi er ikke helt i mål med det ennå – det er fortsatt mye bruk-og-kast-mentalitet, men jeg tror at dette vil endre seg. Det kommer også til å påvirke behovet for oppbevaring siden varig og fleksibel oppbevaring går hånd i hånd. Jeg tror på skjulte oppbevaringsløsninger som gir ro i sinnet og demper inntrykkene, så kan vi heller vise fram ting vi liker og som gir oss energi. Vi viser også gjerne fram stilbærende elementer som tilfører interiøret noe samtidig som de gir oss noe mentalt og bidrar til velvære.

–I dag vet vi mye om hvordan helse og kosthold påvirker oss, men det er mindre kunnskap om miljøpsykologi og ytre påvirkning. Det samme gjelder for fargelære og farge- og lyssetting. Forskning viser at vi kan redusere stress og uro med 20 prosent hvis vi har struktur og orden hjemme eller på kontoret. Med god og fleksibel oppbevaring kan vi unngå irritasjon og konflikter. Jeg synes at entreen er et av de viktigste rommene å holde i orden i siden det er det første vi ser når vi kommer hjem, og det siste vi ser når vi drar hjemmefra.

–Vi må heller ikke glemme soverommet. Her finner vi roen og henter oss inn igjen. Derav jakten på hotellfølelsen. Skryterommene er fremdeles stuen og kjøkkenet – hjertet i huset – men behov, personlighet og årstid bør være det førende prinsippet for innredningen i alle disse rommene. Dette er kunnskap som har gått tapt, men som jeg tror er på vei tilbake.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer