23.02.2022  |  Business  |  Bad

Bad.no dobler vekst med ny markedskanal

Norges eldste VVS-nettbutikk, Bad.no, opplevde en vekst lang større enn bransjestandarden - mens bunnlinjen forble bunnsolid. På kort tid har de fått opp øynene for ny markedsføringsdisiplin.

Den familiedrevne nettbutikken Bad.no fra Bergen eies av Allier Gruppen og er Norges eldste VVS-nettbutikk. De handler et bredt varesortiment innenfor blant annet baderom, rør og rørdeler, varme, og ventilasjon og kjøkken fra ledende produsenter som Alterna, Svedbergs, Smedbo og Tapwell.
I den norske affiliate-boblen har Bad.no vært én av de mest etterspurte norske nettbutikker de siste par år, men de var lenge skeptisk til å teste ut denne formen for digital markedsføring.
– Å starte med affiliate markedsføring satt langt inne. Det var en skummel tanke å overlate merkevaren til tredjeparter og potensielt ende opp på obskure nettsider. Vi var kanskje redde for å miste litt kontroll. I ettertid erkjenner vi at det var ut av uvitenhet, forteller Erlend Stunner, daglig leder for Bad.no.
Og noe tyder på at de har valgt riktig: På 12 måneder har omsetningen nesten doblet seg fra 32 millioner til 60 millioner, og Bad.no nyter en markant større vekst enn sammenlignbare konkurrenter i bransjen som ikke benytter seg av affiliate.
No cure, no pay
Bad.no valgte Daisycon som affiliate-partner, og mediepartnerne var tilkoblet programmet innen kort tid. Daisycon sørget for å aktivere mediepartnere som sammenligningssider, content sites innenfor interiør, CSS partnere til Google Shopping, retargeting-medier og fordelsprogrammer som Viatrumf, for å sikre annonsøren maksimal synlighet på seriøse og relevante medier, både i toppen og bunnen av salgstrakten.
Allerede før den første måneden var omme hadde Bad.no generert over 500.000 kr i meromsetning. Fra dag 1 var avtalen med Daysicon, at de jobbet med no cure, no pay-modellen, som betyr, at Bad.no som annonsør utelukkende betaler en forhåndsbestemt prosent av ordreverdien på de salg Daisycon sine mediepartnere genererer til nettbutikken. Det gir Bad.no og Daisycon et felles insentiv; Om Daisycon ikke genererer meromsetning til Bad.no, tjener begge sider ingenting. Ingen klikkpriser, fastpriser, CPM eller dyre konsulenttimer – til tross for at Daisycon håndterer affiliate programmet i det daglige. Dette resulterer i en stabil ROAS, hvor kostnad sammenlignet med omsetningen forblir forutsigbar. Bad.no betaler kun for faktiske resultater, og tar derfor ingen økonomisk risiko med annonseringen.
– Det er spennende å kunne hjelpe en veletablert aktør som Bad.no å åpne øynene for mulighetene ved affiliate markedsføring. Samarbeidet fortsetter videre, med forhåpentligvis enda bedre resultater i årene fremover, sier Martin Solibakke, Business Development Manager for Daisycon.
Normalt tar det tre-seks måneder før et affiliate program er optimalisert og man kan begynne å dra konklusjoner, da relevante medier skal identifiseres og aktiveres løpende. Men i dette tilfellet har Daisycons medier levert jevn millionomsetning til Bad.no allerede fra mars måned 2021 og ut året.
Veien videre
I 2022 skal Bad.no bygge videre på suksessen de opplevde i fjoråret; Men ikke alt handler om kroner og øre, slår de fast, for noe er viktigere:
– Pilene peker riktig vei med god vekst hånd-i-hånd med sunne driftsmarginer, men det viktigste for oss er å optimalisere kundeopplevelsen. Bad.no skal fortsette å ha større ekspertise enn våre konkurrenter, og kontinuerlig spørre oss selv hvordan vi kan bli enda bedre. Vi skal inspirere og bli enda mer tilgjengelig for våre kunder, sier Erlend Stunner.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer