17.07.2020  |  Interior  |  Utstyr

Håndlagde edderdunsdyner

Fra øya Lånan ute i havgapet

Tre mil ut i det kalde havet nordvest for Vega, ligger den lille øygruppa Lånan. Øygruppen tilhører Vega Kommune på Helgeland, og Vegaøyene er på UNESCOs verdensarvliste. På Lånan er det sanket edderdun helt siden 1800-tallet, og denne tradisjonen føres stolt videre. 

Håndverk
Alle edderdunsdyner fra Utværet Lånan er 100% håndlaget. Edderdun er det mest eksklusive dunet som finnes i verden. Det er tilnærmet vektløst og har en unik evne til å avgi varme. Fyller du sengen din med en edderdunsdyne er du passelig varm, uansett om det er sommer eller vinter. En edderdunsdyne er en investering for generasjoner.
De lette fjonene fra ærfugl-hunnens bryst har en spesiell egenskap. I motsetning til dun fra and og gås har edderdun små mothaker som gjør at den holdes sammen. Dette gir edderdunsdynen en isolasjonsevne i særklasse. Levetiden til en edderdunsdyne er i tillegg mange ganger så lang som en vanlig dyne, og det finnes dyner som har vært i bruk i over hundre år.
Dynene tilpasses etter dine ønsker og behov. Til voksne leveres enkeltdyne eller dobbeltdyne på 2 meter eller 2,20. Avhengig av hvor varm du vil ha dynen kan det tilvirkes helårsdyne, sommerdyne eller vinterdyne. Dynene finnes i 5 kategorier, alle med varierende dunmengde.
www.Lanan.no

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer