21.10.2022  |  Interior  |  Design

Årets dekor på det populære samlerobjektet fra Porsgrunds Porselænsfabrik er klart

Tradisjonen tro lanserer Porsgrunds Porselænsfabrik også i år en juleplatte og -krus med nytt motiv av året. Motivet er tegnet av Porsgrunds designer Cathrine Kirkerud.

Serien med julevekster fortsetter
Hvert femte år bytter Porsgrund designer på juleplattene, og i fjor var det Cathrine Kirkerud som tok over stafettpinnen. Kirkerud jobber fast som designer i Porsgrund Porselænsfabrik, og står blant annet bak designet på det populære Jordbæreng-serviset og årets store servisenyhet Bølge. Cathrine har valgt et botanisk tema med julevekster, der misteltein var første motiv. Som i fjor er temaet julevekster, men fjorårets misteltegn er i år erstattet med en julerose. Julerose er en populær plante som mange forbinder med julen.
-Jeg ønsket å fange det sarte i den vakre blomsten da jeg tegnet årets motiv, forteller Cathrine. Løsningen ble bruk av en prikketeknikk som gir dekoren et spennende og delikat uttrykk.
Inspirert av Porsgrunds første platte
Den aller første juleplatten ble produsert på Porsgrunds Porselænsfabrik i 1909 og kom i 225 eksemplarer. Dekoren på platten var julerose som har gitt inspirasjon til årets dekor - over 100 år senere.
Det skulle gå nesten 60 år før den neste juleplatten fra fabrikken så dagens lys. Det var sjefsdesigner Eystein Sandnes som kom opp med ideen om å sette juleplatter i produksjon igjen, og siden 1968 har det hvert år kommet en ny platte fra fabrikken.
Norskprodusert til julens anledninger
Juleplatten og -kruset produseres og blir dekorert på Porsgrunds Porselænsfabrik. Delene er vakre som pynteobjekter i seg selv, men kan også fint brukes til julens mat og drikke. Dekk på til frokost med platten og kruset, eller kombiner delene med andre serviser. Både juleplatten og kruset passer like godt i kombinasjon med tradisjonsrike serviser som med mer moderne og stilrene serviser. Den vakre dekoren gir det lille ekstra til borddekkingen og skaper en varm og hyggelig atmosfære.
Et yndet samlerobjekt
Både juleplatten og -kruset er populære samleobjekter i inn- og utland. De leveres i et begrenset antall, og vil bli tilgjengelig på porsgrund.com, våre utsalg i Porsgrunn og Ålesund, samt i Christiania Glasmagasin i nettbutikk og fysiske butikker.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer