31.08.2021  |  Interior  |  Trender

5 raske Cecilie Grue

Cecilie Grue var utdannet jurist og hadde karriere i et ledende advokatfirma. En dag hoppet hun av. -Nå jobber jeg som interiørarkitekt og stortrives. Det å forholde seg til farger og former aktiverer følelser og andre deler av hjernen, forklarer Cecilie som ikke har angret en dag på sitt nye yrkesvalg.

Cecilie, fortell om de tjenestene du tilbyr?
–Jeg jobber hovedsakelig med private hjem og kunder som gjør større eller mindre renovasjon. Et typisk oppdrag er omtegning av planløsningen i leilighet eller enebolig. Eldre boliger er ofte inndelt i flere små rom og i dagens samfunn ønsker mange større allrom med kjøkken, spisestue og stue uten oppdeling.

–Jeg jobber i et tegneprogram som heter Archicad hvor jeg tegner både 2D og 3D løsninger. Det viktigste for meg er å forstå behovene til kunden, hvordan de lever i boligen og hvordan vi kan forbedre flyten i hjemmet for at hverdagen skal fungere best mulig. 2D planene inneholder mye teknisk informasjon, ofte til håndverkere. Mange av mine kunder verdsetter 3D bildene fordi de gir dem et klart bilde på hvordan resultatet blir visuelt sett.

–Jeg jobber gjerne med mye farger og fargepaletter som kan brukes i interiøret. Da tar jeg utgangspunkt i veggfarger og setter sammen en palett som kundene kan bruke til valg av møbler og dekor. Jeg blir ofte bedt om å finne konkrete møbler, lamper, tepper og dekorgjenstander innenfor kundens budsjett. Jeg følger ofte opp håndverkere. Ettersom jeg ikke alltid vet hva som befinner seg i veggene i eldre hus, er det viktig å ha en god dialog med dem slik at vi kan finne estetisk gode løsninger, dersom den opprinnelige planen ikke lar seg gjennomføre eller blir for kostbar.
 
Hva er den største gleden ved yrket?
–For meg er det en stor glede å skape hjem hvor folk kan trives. Jeg tror de aller fleste trenger et «rede» som gir dem ro og en følelse av å kose seg når de er ferdige på jobb, skole og det de driver med i det daglige. Når jeg leverer en løsning som jeg ser at kunden blir fornøyd med og gleder seg til å få gjennomført, blir jeg veldig glad og lykkelig selv.

Hva er den største utfordringen?
–Den største utfordringen jeg har møtt er at ikke alle samarbeid med håndverkere fungerer. Håndverkere kan noen ganger ta «snarveier» som ikke fungerer for konseptet og uttrykket jeg har lagt opp til. Jeg setter alltid stor pris på de håndverkerne som tar kontakt med meg når de møter problemer for å finne en løsning som fungerer.

Kan du fortelle om et spesielt prosjekt?
–Et spesielt kreativt prosjekt var i en ganske liten leilighet i Oslo. Den skulle totalrenoveres. Hun som eide den hadde et ganske stramt budsjett, men ønsket mye. Hun ønsket blant annet å få delt av en liten del i stuen slik at gjester kunne sove privat ved behov, samtidig som det ikke var plass til å lage et gjesterom. Løsningen var å lage en såkalt «barndoor» som jeg umiddelbart visste måtte lages av en gammel dør slik at den fikk litt særpreg. Dette illustrerte jeg med 3D bilder som kunden syntes var både kreative å fine. Jeg trålet finn.no på jakt etter en gammel dør.

Til slutt fant jeg en fra et 100 år gammelt herskapshus i Drammen. Jeg ga håndverkerne beskjed om å dele den i to og skjøte slik at den ble symmetrisk og passet til åpningen. Jeg har vedlagt bilde av min opprinnelige illustrasjon og det endelige resultatet.

Hva inspirerer deg?
–Selv om jeg elsker å tegne i Archicad, er min store lidenskap farger. Interessante kombinasjoner som gir et rom interesse uten å ta over eller dominere, er noe jeg bruker mye tid på. Det er fantastisk å ha kunder som ønsker å male taket i en annen farge en hvitt for eksempel. Fargebruk er i evig utvikling. Trendene er nå i endring og det er utrolig spennende å være med i en fase hvor vi går fra gråskala til mer fargebruk.


Fakta:
Navn: Cecilie Grue
Firma: Cilli’s Concept AS
Tittel: Interiørarkitekt MIAF og Interiør Designer
Tilbyr: Hjelp til oppussingsprosjekter, romløsninger, møbleringsplaner, fargepaletter, valg av møbler og materialer, prosjektledelse. Til private samt kommersielle prosjekter som restauranter, frisørsalonger og butikker.

Facebook: Cilli’s Concept
Instagram: @cillisconcept
For kontakt: 99162486 og cecilie@cillisconcept.no

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer