15.01.2020  |  Business  |  Trender

5 raske til Vera & Kyte

Vera Kleppe og Åshild Kyte utgjør designstudioet Vera & Kyte i Bergen. De eksperimenterer med farger og har en felles entusiasme for utforskingen av nye materialer, teknikker og uttrykk. Duoen er ansett som en av landets friskeste tilskudd til designbransjen.

Hva er det beste med å være designere?

–Nye utfordringer, det å stadig komme i kontakt med nye mennesker og fagområder er noe av det mest spennende. 

Hva særpreger måten dere jobber på?

–Nysgjerrighet er vår største drivkraft og vi etterstreber en åpen tilnærming til design. Dette driver oss til å aktivt søke inspirasjon og innhold i og utenfor vårt eget fagfelt. Nysgjerrighet er for oss en metode, verktøy og en kilde til ny kunnskap. Gjennom utforskning blir vi kjent med nye fagområder, mennesker, steder og materialer som driver oss fremover. 

Hvilke prosjekter er dere ekstra stolte av?

–Vi har en åpen og eksperimenterende tilnærming til design som har ledet oss inn i et stort mangfold av tverrfaglige prosjekter. Denne bredden av prosjekter er det vi er mest stolt av. Mangfoldet viser det som for oss er det mest spennende med å være designer – å skape nye løsninger og uttrykk i  samarbeid med spesialiserte håndverkere, industri og andre kreative miljø. 

Hvordan skal man overleve som designer i fremtiden?

–Vi har stor tro på at design er svært viktig for fremtiden og for en bærekraftig utvikling. Design er i stor grad en metode og et verktøy som kan anvendes i til å forbedre, utvikle og skape bedre løsninger. 

–De objektene du bruker i hverdagen er gjenstandene som former deg. For oss er det lett å bli fascinert av slike objekter og jobbe med hvordan de kan bli bedre. En ting er den funksjonelle verdien objektet kan ha som bruksting  – en annen er den emosjonelle, assosiative og personlige verdien. Som designer blir du opptatt av hvordan tingene du omgir deg med påvirker valgene dine. 


Hva kan dere fortelle om samarbeidet med Oslo Design Fair?

–Vi har rollen som utstillingsdesignere for Tendensutstillingene under Oslo Design Fair 2020. Med overskriften Impossible/Possible er vi i prosess med å formgi årets to Tendensutstillinger med tilhørende kafé og scene for det faglige programmet. Det er et spennende tverrfaglig samarbeid med den anerkjente og erfarne stylisten Kirsten Visdal og kunster Andreas Siqueland. Nytt av i år er at utstillingen i august er en videreutvikling av utstillingen som tegnes nå i januar. Det vil bli en progresjon gjennom året som blir spennende å følge. Utstillingen skal gjennomgå en utvikling og transformasjon som viser hvordan vi kan gjenbruke materialer og elementer som vises i januar, men bruke dem til å skape et nytt uttrykk i august. Det er et mål med så stor grad av gjenbruk som mulig og et sterkt fokus på å vise  og inspirere til bærekraft i praksis.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer