28.08.2019  |  Furniture  |  Design

Andreas Engesvik - med blikk for linjer og detaljer

Estetikk og komfort går hånd-i-hånd når Engesvik skaper nye produkter.

Designer Andreas Engesvik er et multitalent. Han tegner møbler, servise og industridesign. Kundene kommer både fra Norge og utlandet og heter Iittala, Muuto, FontanaArte, Fogia, Hay, Vestre Møbler og Asp­lund.

Engesvik får æren for å ha løftet moderne skandinavisk design ut i den store verden, og bidratt til det gode omdømmet som nordisk form har i dag.  

Andreas, hvilke prosjekter jobber du med for 2019?

”Jeg har mange ulike oppdrag som jeg jobber parallelt med. Jeg er blant annet i gang med å lage møbler for Munch museet sammen med Jonas Stokke, jeg vant konkurransen med ham. Det blir møbler til saler og dynamiske soner, laget av Vestre Møbler. Møblene lages som utemøbler med materiale i metall og med puter. Det er spesialdesign, og skal være ferdig i 2020.”

Engesvik utvikler flere produkter med Vestre, en produsent han synes er en av de beste produsentene på møbler i Norge. Vestre har mottatt en lang rekke designutmerkelser, produktene bygges i Norge og Sverige med førsteklasses materialer og gjennomgående kvalitet.

”Vi er i gang med å skape en ny typologi for Vestre. Det er spennende.”

Om Andreas Engesvik

Etter å ha studert kunsthistorie på Universitetet i Bergen og fullført bachelor i kunsthistorie og master i design, startet Engesvik Norway Says designstudio i år 2000. Flere produkter og møbler fra Norway Says regnes i dag som klassikere.

Fra 2010 har Engesvik hatt sitt eget studio som heter Andreas Engesvik Oslo, med fokus på langvarige samarbeid med store brands. Han støtter unge talenter, er opptatt av norsk design og underviser. I 2012 ble Engesvik utnevnt til gjesteprofessor på Konstfack i Stockholm.

Utmerkelser

2016

Red Dot Design Award, "Tann" for Jordan × HAY
Bo Bedre Magazine Award, Furniture of the year, "Bollo Chair" for Fogia
Bo Bedre Magazine Award, Readers Award, "Tiki Sofa" for Fogia

2015

Bo Bedre Magazine Award, Furniture of the year, "Bowl" for Fogia

2014

Red Dot Design Award, "Blom" for FontanaArte

2013

Elle Decoration Award (Norway), Furniture of the year, "Sol" for LK Hjelle
Elle Decoration Award (Sweden), Lamp of the year, "Light Tray" for Asplund
Bo Bedre Magazine Award, Furniture of the year, "Vang Chair" for Tonning & Stryn
Bo Bedre Magazine Award, Designer of the year
ICFF Editors Award, Best Textile, Bunad Blankets for Mandal Veveri

2012

Red Dot Design Award, "Allas" for Iittala
Elle Decoration Award (Norway), Designer of the year
Bo Bedre Magazine Award, Designer of the year

Andreas er kjent for sin enkle stil på møbeldesign, uten å kompromisse komfort. Det gir mange oppdrag.

”Jeg er også i gang med en ny stol til Nasjonalmuseet, den holder jeg på å utvikle sammen med en amerikansk møbelprodusent som heter Herman Miller fra Michigan, USA. Det er en stor bedrift med produksjonsenheter i Europa og North Carolina, USA og de omsetter for 25 mrd. i året. Den første batchen på 750 stoler til Nasjonalmuseet kommer i 2020.”

Andreas viser datagenererte bilder og er stolt av prosjektet.

”I tillegg lager jeg nye produkter for Fogia, de har jeg jobbet med i mange år, de er dyktige og hyggelige. Så er det ny sofa for danske Hay på gang samt flere nye produkter for Hay med min kollega Daniel Rybakken.”

Hvor langt frem i tid jobber du?

”Når det er konkurranser på store prosjekter jobber man mange år i forveien, de ferdige produktene tar lang tid å sluttføre. Derfor har jeg alltid mange jern i ilden, det er slik det fungerer i denne bransjen. ”

Hva kan du fortelle om din stil og design-personlighet?

”Jeg ønsker å lage funksjonelle objekter, med gode materialer, produsert på en ansvarlig måte.”

Hvilke kreasjoner er du mest stolt av?

”Jeg har gjort fine ting for Fogia, som sofaen Tiki og stolen Bollo. De er vellagde produkter med gode materialer og funksjon, som varer lenge over tid”, avslutter Andreas Engesvik.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer