21.11.2022  |  Furniture  |  Trender

Avfallsmateriale fra GROHE blir forvandlet av Mater

GROHE, en av verdens største merkevarer av sanitærprodukter, fortsetter sin bærekraftige reise mot en mer sirkulær produksjon. Gjennom et samarbeid med det danske designmerket og møbelprodusenten Mater Design, vil industriavfall fra GROHE få et nytt liv som high-end designstoler og -bord. Et resultat av samarbeidet er en relansering av designstolen fra Børge Mogensen fra 1958.

Sanitærprodusenten GROHE inngår et nytt strategisk samarbeid med det danske designmerket Mater Design. Den danske møbelprodusenten er kjent for å produsere morgendagens designmøbler av resirkulerte materialer fra industrielle avfallslinjer.

Dette partnerskapet er det siste initiativet fra GROHE for å endre bruk-og-kast-kulturen, som har dominert sanitærproduksjon i en årrekke. På den måten vil produksjonen gå inn i en mer miljøbevisst epoke med sirkulær økonomi og gjenbruk.

– Det er ingen tvil om at sirkulær produksjon er fremtidens vei, og hos GROHE ønsker vi å tenke i samme retning ved å gjøre våre produksjonslinjer mer ansvarlige. Derfor er vi alltid på utkikk etter gode samarbeid med selskaper som deler våre verdier. Samarbeidet med Mater Design er et godt eksempel på hvordan vi kan gjenbruke ressursene fra vår industrielle produksjonslinje ved å benytte det i eksempelvis designmøbler, sier Marie Kolbu, markedssjef for GROHE Norge, og fortsetter:

– Likevel er det viktig for oss å påpeke at vi er langt fra målet i vår bærekraftige reise, men hvert initiativ og samarbeid kan bringe oss litt nærmere. Fremtiden ligger i partnerskap, og ved å spille på lag med ulike virksomheter og dele vår kunnskap og ressurser, kan vi støtte hverandre i det felles målet om å få mest mulig ut av naturressursene våre.

I 2018 introduserte GROHE Less Plastic Initiative for å bekjempe plastforurensning og erstatte plastemballasje med mer bærekraftige alternativer. Så langt har det resultert i en reduksjon på rundt 37 millioner biter plast. I tillegg presenterte GROHE i mars 2021 sin første Cradle to Cradle-sertifiserte ® produktportefølje, som vil bidra til å redusere det globale overforbruket av verdens ressurser.

Fra avfall til møbler
Kaffebønneskall, kasserte insulinpenner og plastavfall. Helt siden Henrik Marstrand grunnla Mater Design i 2006, har det danske designmerket og møbelprodusenten jobbet med å gjenskape industriavfall fra store selskaper som BKI Coffee, Novo Nordic og Carlsberg til bærekraftige designmøbler, som har blitt av stor interesse både nasjonalt og globalt.

Det første initiativet med GROHE resulterte i møbelserien 'Earth Stool', som er designet av den danske arkitekten Eva Harlou og utviklet i samarbeid med Teknologisk Institut i Danmark, og med hjelp fra Københavns Universitet.

– Hos Mater er det avgjørende at hvert produkt fra oss ikke bare oppfyller forventningene til dansk design når det gjelder holdbar kvalitet og design. Det holder bare ikke lenger. Gjennom ny og innovativ teknologi kan vi lage designmøbler av avfallet som ellers ville blitt kastet, og det betyr at fremtiden vil bringe enda flere samarbeid, slik som det vi har laget med GROHE. Vi er stolte over å ha inngått et samarbeid med et globalt tysk merke, sier Ketil Årdal, administrerende direktør i Mater.

Nå vokser produktlinjen med bordet 'Bowl Table Waste Edition' og stolen 'Eternity Chair', som er laget av kaffebønneskall fra BKI og plastavfall fra GROHE. Møblene er designet av den danske designduoen Space Copenhagen, som også designer for merker som GUBI og Georg Jensen. I tillegg tilbyr den nye designserien relanseringen av et Børge Mogensen-design, nå produsert for første gang i et annet materiale enn originalen.

– Vi opplever helt klart at forbrukerne har blitt mer klimabevisste i sine handlevaner. Dette gjenspeiler også deres valg av møbler, hvor design og kvalitet ikke lenger er nok. Derfor er vi glade for å styrke vårt samarbeid med et globalt tysk merke, når vi lanserer den nye generasjonen møbler sammen med GROHE, basert på deres resirkulerbare avfall, sier Ketil Årdal, i Mater Design.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer