19.05.2021  |  Dining  |  Dekorasjon

BITZ Kusintha-kolleksjonen skaper forandring

Innhold fra partner Hva er dette?

Halvparten av befolkningen i Zimbabwe sulter, og enda flere er feilernærte. Det ønsker helseeksperten Christian Bitz å gjøre noe med. Pengene skal komme fra salget av hans glassprodukter Kusintha, som selges i både danske og utenlandske butikker.

Christian Bitz har i mange år satt sunn mat og ernæring på den danske dagsorden. Nå har tiden kommet til å hjelpe utenfor landets grenser, og sammen med Folkekirkens Nødhjælp vil han bekjempe sult og feilernæring hos 650 familier i Zimbabwe. 

Christian Bitz er kjent for å utfordre forskjellige materialer, som bidrar med strukturer og farger for å skape et kontrastfylt bord, som gjør måltidet til en opplevelse. Det gjelder også Kusintha-kolleksjonen, som består av en rekke fargerike glassprodukter som matcher de reaktive glasurene i BITZ’ populære steintøyserie. 

I Kusintha-kolleksjonen finnes det praktiske skåler, vaser i forskjellige størrelser og fine vannflasker, som skaper fint liv på bordet – og ikke minst sørger salget for langsiktig utviklingshjelp til fattige områder for å skape en mer likestil tog bærekraftig verden. Christian Bitz vil løpende presentere flere spennende produkter som kan bidra til å løse utfordringene i Zimbabwe. 

«Zimbabwe står overfor mange utfordringer, og de har virkelig bruk for hjelp. Derfor er jeg veldig stolt over det nye samarbeidet med Folkekirkens Nødhjælp», sier Christian Bitz. 

Han har valgt å støtte landsbyprosjekter i Zimbabwe, der det i tillegg til nye brønner og tilgang til vann, blir bygd solcelledrevne vanningsanlegg til åkrene, oppsamlingsdammer som kan romme store regnmengder, og der innbyggerne får muligheten til å legge om maisåkrene sine til et mer klimavennlig landbruk med tørkebestandige avlinger og større variasjon. 

Alle produktene i Kusintha-kolleksjonen har et fint og rustikt uttrykk. For eksempel Kusintha-vannflasken som har smart patentkort, og som kan brukes til servering av vann, saft eller limonade på en lun sommerdag.   

Vannflasken finnes i størrelsene 0,75 og 1,2 liter og i fargene blå, pink, grønn og amber.

I tillegg til den fine vannflasken består Kusintha-kolleksjonen også av fine glassboller i fargene grønn, blå og amber – som kan brukes til for eksempel snacks eller frokost – og den elegante Kusintha-vasen, som finnes i tre forskjellige størrelser og i fargene blå, grønn og amber.

Etter planen skal prosjektet vare i tre år, og det skal minimum sikre bedre forhold i landsbyene. Det gleder Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. 

«Zimbabwe står overfor historisk store utfordringer. Som om sult ikke er nok, raser koronapandemien også i Zimbabwe, og i tillegg har landet vært rammet av store politiske uroligheter de siste årene, noe som har gått hardt utover sivilbefolkningen. Som generalsekretær har jeg opplevd mange katastrofer som har påvirket meg. Men situasjonen i Zimbabwe gjør et ekstra stort inntrykk. Derfor er jeg så glad for at vi sammen med Christian Bitz og alle andre som støtter opp om prosjektene, kan bidra til å utgjøre en enorm forskjell for mange familier», sier hun. 

Mere fra F&H Group AS

F&H Group AS

www.fh-as.no/

F&H Group AS er Skandinavias største bolig-brandhouse innen kjøkken, bord, bad og interiør.

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer