03.12.2019  |  Business  |  Tilbehør

Bransjeprofilen: –Jeg satser på troll!

Tanja Håkonsen gleder seg til at nordmenn skal gjenoppdage lykketrollene med sitt rufsete hår og glade smil. Hun er agent for bySommer som produserer trollene, i samarbeid med Dam Things.

Hvordan skal du begeistre nordmenn med de tradisjonsrike lykketrollene?

–Med spennende nyheter som «Classic» trollet, den nye utgaven av Lykketrollet som  kommer i flere størrelser og mange farger med ekte saueskinnshår. I tillegg har det største jubileumstrollet et 14 karat gullhjerte støpt inn i kroppen, de mindre  et hjerteomriss utenpå. Gullhjertet signaliserer en hyllest til danske Thomas Dam som skapte det første trollet på 1950-tallet

Hva kan du formidle om Lykketrollenes opprinnelse?

–I år er det 60 år siden Thomas Dam skapte Lykketrollene. Dams ide var en figur som hadde noe iboende godt ved seg og som fikk folk til å føle glede og lykke. Måten Lykketrollene holder sine armer ut på, er for å kunne gi en klem til alle som vil ha. Opprinnelig var trollene laget i gummi, men i 2015 startet bySommer å produsere trollene i et keramisk materiale i samarbeid med Dam Things, firmaet som Thomas Dam opprettet i sin tid. Dette ble til de nye designobjektene Lykketrollene er i dag.

Om Tanja Håkonsen

Stilling: Agent for bySommer og Lykketroll i Norge.

Bakgrunn: Har jobbet med salg og markedsføring i over 30 år. Innkjøpserfaring med tekstiler og gaveprodukter fra hele verden til både retail og B2B.

Har tidligere jobbet for: As Christiana GlasMagasin,  IC Companys, Dinamo Et Cetera AS, Voice Norge.

 

 

Hva kan Lykketrollene bidra med til moderne mennesker?

–I Our Hero serien hyller hvert troll yrker som hjelper oss i hverdagen, som bla. sykepleier-trollet. De gir en positiv påminnelse til hverdagshelter og alle som har omsorg for medmennesker, de representerer en viktig verdi i vår tid.

Hvem kjøper troll i dag?

–Lykketroll er den perfekte gave når du skal på besøk, kall det gjerne vert- eller vertinnegave, eller en venn- og venninnegave. Trollene passer også med en «god bedring» hilsen når du skal på sykebesøk eller møte noen som trenger en oppmuntring. Trollene går også rett hjem til alle aldre, unge som gamle. Min far på 80 år ønsker seg et lykketroll. 

Hvordan jobber du med å selge filosofien bak Lykketrollene?

–De aller fleste innkjøpere blir i godt humør når de ser trollene, og de får frem gode minner fra oppveksten. Det viktigste for meg blir å vise hele sortimentet med både Classic utgavene og alle de andre modellene så butikkene kan fritt velge ut fra farger, stil, størrelser og personlig smak. Min oppgave blir å møte kundenes behov og gi effektiv oppfølging. Slik får vi fornøyde kunder og gode resultater. Oslo Design Fair resulterte i mange nye kunder nå i høst, og jeg gleder meg allerede til neste messe i 2020. Mange av kundene legger ut bilder og info på sosiale medier som bidrar godt til å spre det glade budskap.

Om Lykketrollene

I år er det 60 år siden Thomas Dam skapte Lykketrollene. BySommer produserer i dag Lykketrollene.

Om grunnleggeren

Danske Thomas Dam ble født for over 100 år siden som en fattig fiskersønn. Han laget prototypen av trollet i tre til sin datter, fordi de ikke hadde råd til å kjøpe leker. Dam fikk ideen til Lykketrollene på en reise til USA på 1960-tallet, og opp gjennom årenes løp har det vært laget mange varianter av trollet. Dam døde av kreft i 1989, men trollene lever videre i hans ånd. I Danmark er det samlet inn nesten 2 millioner DKK gjennom salg og auksjoner av Lykketroll til den danske Kreftforeningen.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer