21.06.2022  |  Furniture  |  Design

Compact Living - forretning med tidsriktig konsept

«Space revolution» kaller eier og konseptutvikler Laurentiu Buzatu sitt nye prosjekt med multifunksjonelle møbler.

¬ –Form og funksjon, det skal vi lykkes med tenkte jeg da vi startet forretningen i 2019. Vi har mange faste og tilfredse kunder, det eneste noen bemerker er: «Hvorfor har vi ikke funnet dere før?» forteller Laurentiu Buzatu, gründer og eier.

Compact Living holder til i et åpent hjørnelokale i Bygdøy Alle, Oslo, en gate med flere interiør-relaterte forretninger og nærmeste nabo til Skøyen hvor det nesten bugner av showroom for kjøkken, kontor og design. Med beliggenhet midt i interiør-smørøyet har ikke interessen for multifunksjonelle møbler latt vente på seg. Kundene som har både små og store boliger, har til felles at de ønsker maksimal plassutnyttelse.

–Jeg har ikke plass til noe, sa en kunde med leilighet på 120m2. Personen hadde flyttet fra stort hus på flere hundre m2, derfor var overgangen like overveldende som for en ung person som flytter hjemmefra til sin første, lille leilighet. Fellesnevneren er nedskalering og litt panikk.

«25 år, 25 m2» var den opprinnelige kundeprofilen. –Når du har fått deg råd til 25 m2, må du få sove godt. Selv om de unge ikke så lett får panikk er det gøy å kunne ha en kvalitetsseng for god søvn. Foreldrene blir også glade på visninger av små leiligheter vi innreder hvor de skjønner at barna slipper å sove på en middels dårlig sovesofa.

Moderne wallbeds fungerer i dag som en estetisk og praktisk del av interiøret med kontorplass og hyller; og det beste hos Buzatu er at du får disse skreddersydd etter dine mål!

–Vi bruker kun anerkjente europeiske leverandører og velger det beste av materialer og tekniske løsninger. Multifunksjonelle møbler må ha løsninger som holder over tid, og være riktig dimensjonert.

Buzatu har lang bakgrunn fra møbelbransjen og stortrives med å rådgi kundene, tenke løsninger (her er kunden den beste rådgiver !) og tilby service som levering helt inn i leiligheten og montering. Han tar til og med seg emballasjen på vei ut.

–Vi har ikke hatt en retur, ingen reklamasjon. Deilig å ha det utgangspunktet, og bærebjelken for å utvikle videre konseptet.

Han forteller at den største gleden er fornøyde kunder.

–Det praktiske gjør noe med hele boligen, det dreiser seg ikke bare om å dekorere et rom med nye farger. Et eksempel er en leilighet på 80m2 i Lillehammer, som består i dag av 3 stuer hvor det ene stuen gjøres om til soverom på kvelden og den andre fra kontor til gjesterom på et blunk. De to som bor der elsker den ekstra plassen de har på dagtid og synes leiligheten har neste doblet seg i areal!

Buzatu har ikke alltid vært like fornøyd i jobben. –Jeg eide Møbelringen på Alna, en forretning på 5.000 m2, og håpet å pensjonere meg. Jeg var stresset, lei og utkjørt, og solgte meg ut. Så tok det bare 14 dager etter at salget var i boks, før jeg tenkte: Hva har jeg gjort nå? Det var ikke noe morsomt å bare ha fri.

Det tok faktisk et par år før han skapte Compact Living. Men han hadde andre ideer underveis. ¬–Egentlig skulle jeg starte med Calligaris, en italiensk leverandør, og ha en egen butikk, men kvelden før jeg skulle starte, tenkte jeg: Er det plass til enda en møbelforretning som skal presentere nok en finere modell, nok en ny farge? Med fokus kun på estetikk er det nesten umulig å vinne i dagens marked. Det vil alltid være noen som er flinkere på det feltet, tenkte jeg. Da kom tema funksjonalitet inn i bildet. Lyset ble bokstavelig slått på for meg. Jeg fikk en stor a-ha opplevelse – og Compact Living ble til!

Buzatu viser frem en stor stol, som er god å sitte i og kan slås sammen. –Det er funksjonalitet og et plassbesparende møbel i-ett. Vi har så mye fint med wallbeds, spisebord som kan slås sammen, plassbesparende hagemøbler og mye tilbehør. Form og funksjon lykkes vi med, avslutter Laurentiu Buzatu.

https://compactliving.store

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer