09.05.2023  |  Dining  |  Bordplater

Dekk opp på japansk

Den japanske tradisjonen med å produsere og bruke keramikk er lang og hederlig, og denne historiske arven er tydelig i den nye servise-serien fra blomus kalt Kumi. De 18 delene i den japanskinspirerte serien inkluderer blant annet den karakteristiske japanske soyagryten med tilhørende skål og den like kjente tekoppen uten håndtak. Serien inkluderer imidlertid også europeiske klassikere som kaffe- og espressokopper, noe som gjør Kumi til en vakker og allsidig kulturell fusjon mellom asiatiske og vestlige skikker og bruk.


Karakteristisk for japansk keramikk, virker overflatene både råe og usedvanlig myke på samme tid – et resultat av den såkalte reaktive glasering som får små ujevnheter til å dukke opp, noe som gir de enkelte delene deres helt spesielle egenart. Som understreket av det japanske begrepet wabi-sabi, er det de små "feilene" som gir en gjenstand dens verdi og dermed bidrar til dens skjønnhet som bare finnes i det upolerte og imperfekte. Den samme forståelsen finnes i den japanske kulturen for slitasje og patina, som kun er tegn på at keramikken er verdsatt.
www.blomus.com
-PF

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer