17.05.2023  |  Interior  |  Design

Den nye produktkategorien designet by Monica Förster utvider Genses populære Dorotea-sortiment

Innhold fra partner Hva er dette?

Gense lanserer en ny produktkategori i Dorotea-kolleksjonen i samarbeid med den internasjonalt anerkjente og prisbelønte svenske designeren Monica Förster.

I kolleksjonen jobber Monica Förster med Dorotea-kolleksjonen for å skape nye, men likevel velkjente produkter. Kolleksjonen er utvidet med vaser, kanner, boller, tallerkener og lysestaker av keramikk og resirkulert rustfritt stål.

Monica sier: «Dorotea-dekketøyet skaper interessante former i rommet mellom elementer – noe som var utgangspunktet for utvidelsen av kolleksjonen.»

Nordisk design formet gjennom årtusener

Gense har vært synonymt med robuste materialer, elegant design og overlegen funksjonalitet i mer enn hundre år. Lidenskapen for den tidløse nordiske stilen er også godt synlig i den nye serien. 

Monica Förster hentet inspirasjon fra landskapet rundt den lille landsbyen Dorotea, der hun vokste opp. Fjellene og dalenes buktende linjer gjenspeiles i designens myke og organiske former. De silkemyke overflatene av blå, fiolett, grønn og gul keramikk gjenspeiler nordlyset.

«Jeg hentet inspirasjon fra landskap som ble formet av isbreer gjennom årtusener, og som førte til myke, flytende silhuetter over fjellryggene i Nord-Sverige, der jeg vokste opp», forklarer Monica.

Resirkulering integrert i designen

Dorotea-kolleksjonen er et godt eksempel på hvordan samarbeid mellom designer og produsent kan flytte fjell når det gjelder produksjonsteknologi og bærekraftstiltak. Kolleksjonen er laget av 91 % resirkulert rustfritt stål, og emballasjen er laget av resirkulert FSC-sertifisert papir med trykk av soyablekk. 

Med sine subtile og organiske former forener Dorotea-kolleksjonen fra Gense unik design med produksjonsteknologi og bærekraft. Kombinert med det fargerike samspillet mellom keramikk, ser Doroteas rene linjer i rustfritt stål slående elegante ut. 

OM GENSE

Siden 1856 har Gense laget bestikk av høyeste kvalitet ved hjelp av gjennomtenkt og funksjonell design, og selskapet har samarbeidet med designere og kunstnere i mer enn 100 år for å opprettholde denne innovative tilnærmingen og den overlegne estetikken. Gense ble utvalgt av det svenske hoffet i 1982 og bærer tittelen «kongelig hoffleverandør» med stolthet. 

Mere fra F&H Group AS

F&H Group AS

https://www.fh-group.dk/en/

F&H Group AS er Skandinavias største bolig-brandhouse innen kjøkken, bord, bad og interiør.

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer