Electrolux lanserer ECBC-godkjent trakter

Electrolux har en sterk posisjon innen kjøkkenutstyr og er en av verdens ledende produsenter innen husholdningsapparater.

Electrolux lanserer en ny serie kaffetraktere godkjent av European Coffee Brewing Centre (ECBC)..

Nå lanserer de en ny serie kaffetraktere godkjent av European Coffee Brewing Centre (ECBC).

Markedet for filterkaffe er stort og kaffetrakteren er fremdeles det de fleste benytter, ikke bare i Norge men i en lang rekke land. Electrolux har vært i dette markedet lenge, og har nå investert både tid og ressurser for å utvikle en kaffetrakter som tilfredsstiller de strengeste krav til et godt brygg. Norsk Kaffeinformasjon anbefaler ECBC-godkjente traktere.

– Den store interessen for ulike bryggemetoder i kombinasjon med økt bevissthet om opprinnelse, foredling, brenning og tilberedning har ført kaffe til et nytt nivå. Denne utviklingen ville vi være med på, sier Ingrid de Vries, European Category Manager Small Domestic Appliances.

Marit Lynes, daglig leder i Norsk Kaffeinformasjon, gratulerer Electrolux.

– Det er svært gledelig at anerkjente produsenter satser på denne godkjenningsordningen, sier Lynes. – Tilbudet av godkjente traktere blir stadig større, noe som kommer kaffeglade forbrukere til gode. Marit Lynes oppfordrer alle som skal kjøpe ny kaffetrakter om å se etter godkjenningsmerket.

Explore 7 er den første ECBC-godkjente trakteren fra Electrolux. Denne lanseres i det nordiske markedet, mens AEG-versjonen først og fremst vil bli solgt i Tyskland og Benelux-landene under navnet Gourmet 7.

Riktig tid og temperatur under bryggingen

Korrekt tid og temperatur under tilberedningen er en forutsetning for et godt resultat. En kaffetrakter godkjent av ECBC gir garanti for et riktig ekstrahert brygg. En riktig tilberedt kopp kaffe skal bestå av 98,5 prosent vann. Resten er oppløselig «kaffestoffer» fra de brente og malte bønnene.

– En godkjent trakter skal trekke ut riktig mengde og gi en balansert drikk, forklarer Stig Hiller, teknisk sjef i ECBC. Trekker vi ut for mye blir kaffen besk og bitter, trekker vi ut for lite blir kaffen tynn og smakløs. Han er veldig fornøyd med at Electrolux har oppnådd godkjenning for sitt nye produkt.

ECBC tester traktererens evne til å brygge en god kaffe. De kravene som ECBC jobber etter er ikke av ny dato. Det ble gjort banebrytende forskning i USA på 1950-tallet, da National Coffee Association i USA gjennomførte studier for å for å finne ut hvordan man best kunne definere «kaffekvalitet». Resultatet av disse studiene har lagt grunnlaget for prinsippene om god kaffetilberedning.

Relatert innhold

20.01.2025F&H Group AS

Sponseret

Smak av sommer – ett glass om gangen

17.12.2024aida a/s

Sponseret

LIFE IN COLOUR Confetti utvider serien

17.12.2024aida a/s

Sponseret

En kremet og vakker nyhet i LIFE IN COLOUR

11.12.2024Designbase.no

Carlsberg går inn på borddekking

22.11.2024aida a/s

Sponseret

Slik lager du en serviett til en sløyfe

19.11.2024aida a/s

Sponseret

Confetti-partner inspirerer helt til Sør-Korea

14.11.2024Designbase.no

Mummi fyller 80 år!

16.10.2024Witt A/S

Sponseret

Nei takk til PFAS i drikkevannet

Events

Se alt

Hold deg oppdatert med designbase.no

Få gratis innsikt i de nyeste produktene, trendene og tendensene, spennende intervjuer, temaer og spennende arrangementer.

Copyright 2023