15.10.2019  |  Interior  |  Belysning

En jul i lysets tegn

Vi skaper hyggelig stemning og god energi i boliger over hele verden”. Det sier Stig Gerlach som står bak Sirius Company. Virksomhetens DNA er lysdekorasjoner som kan brukes året rundt, men julen er likevel høysesong. Utvikling er kjernen i virksomheten, og et nytt kalenderlys og adventslys med LED og fjernbetjening er bl.a. klar til julen 2019.

Sirius Company satser på livsstil, men de satser også helt klart på julen, og julen 2019 blir intet unntak. Forbrukerne har for alvor fått øynene opp for LED-produktene, og Sirius Company må sies å ha vært absolutt foregangsvirksomhet for den utviklingen.

Samtidig forteller Stig Gerlach som er innehaver av Sirius Company at det går svært bra for virksomheten. ”Etter et par år med index 100 har vi nå fremgang på alle markedene – ikke minst takket være den utviklingen vi hele tiden har på produktsiden”, sier han.

For Stig Gerlach er det viktig å slå fast at Sirius Company ikke ”bare” er jul, men at det handler om livsstil, selv om julen stadig står for 70% av virksomhetens omsetning.

”Vi er godt i gang med å lære danskene så vel som forbrukerne i andre land i Europa og resten av verden å bruke lys i interiøret og å skape stemning og atmosfære med lys, ikke bare til brylluper og andre store fester men i hverdagen”, fastslår Stig Gerlach.

Ikke minst danskene er blitt mer og mer miljøbevisst i løpet av de siste årene, og det er gått opp for forbrukerne at for mange billige stearinlys er skadelig for inneklimaet. For å videreutvikle den tendensen gjør Sirius Company det nå også enklere for forbrukerne å bruke LED ved å utvikle den tekniske delen med en fjernbetjening som kan tenne og slukke grupper av lys på samme tid.

”Fjernbetjeningen kan brukes på 80% av våre produkter i dag, og den koster 50 danske kr. ute i butikkene. Så selv om det har tatt tre år for å integrere vår fjernbetjening, tror vi nå at forbrukerne virkelig har tatt det til seg”, sier Stig Gerlach. Han understreker at målet er at alle Sirius-produktene skal kunne integreres med fjernbetjeningen i 2020.

Og naturligvis videreutvikler Sirius Company også bruken av deres fjernbetjening. Så til julen 2019 lanseres kalenderlys og adventslys som fungerer med LED og fjernbetjening.

”Kalenderlys er en skandinavisk tradisjon, men vi er i full gang med å lære de øvrige landene å bruke dem”, sier Stig Gerlach med et smil. Adventslys er allerede en stor ting i bl.a. Tyskland hvor tradisjonen faktisk stammer fra. Og så er LED-drevne kalenderlys og adventslys jo også perfekte til offentlige institusjoner; barnehager, pleiehjem, sykehus og kirker hvor man ikke kan ha levende lys.

Flere designmuligheter

Kalenderlyset finnes i tre designutgaver; med gull- og sølvtall og i en mer romantisk utgave. Adventslysene består av fire lys som kan brukes i en adventskrans med tallene 1-4 påtrykt. ”Fjernbetjeningen gjør at man kan tenne et lys av gangen. På fjernbetjeningen står ganske enkelt 1-2-3-4, så det er ganske enkelt”, forklarer Stig Gerlach.

Han forteller videre at LED-lysene med fjernbetjening gir nye muligheter for en høythengende adventskrans hvor man normalt ikke kan nå lysene.

Utover de fine nye kalender- og adventslysene, har Sirius naturligvis et vell av vakre lysdekorasjoner til julehøytiden. Det gjelder lys i mange forskjellige størrelser og farger, små fuglehus med lys, og de fineste engler, hjerter og kuler som for øvrig også kan skape et vakkert bord selv når det ikke er juletid.

”Vi forsøker hele tiden å gi forbrukerne nye muligheter og ideer til hvordan de kan bruke lysdekorasjonene – jul eller ei – og så spiller funksjonaliteten selvfølgelig en stor rolle”.

Dørkranser med LED-lys er også å finne i kolleksjonen og håndmalte borddekorasjoner.

”Noe nytt, og noe vi har stor glede av allerede, er fullsize juletrær med lys både med og uten sne. Det blir mer og mer populært, og som med alle våre andre produkter setter vi kvaliteten høyt så man praktisk talt ikke kan se forskjellen på et ekte juletre og et Sirius juletre. Lysene henges på treet som en dropdown lysdekorasjon”, forteller Stig Gerlach.

Utover julen er Sirius Company allerede nå i full gang med masse av nyheter til 2020. De blir presentert på bl.a. Maison & Objet, Christmasworld og Ambiente, og Stig Gerlach slår fast at den kraftige, positive vekst en Sirius Company er inne i, forventer han skal fortsette de neste to-tre årene.

”Vi utvider med nye områder, bl.a. Australia, New Zealand, Russland og land i det afrikanske området hvor bl.a. lys til store fester er utrolig populært”.

For øvrig forteller Stig Gerlach at det nå er 30 år siden han startet Sirius Company med å selge lyskjeder med sitroner og chili. Han fant ut at ved å skape en parallelforbundet lyskjede, så hele lyskjeden ikke slukner hvis en pære svikter. Siden er det skjedd en voldsom utvikling i virksomheten. I dag er de 35 medarbeidere og 25 agenter med egen produksjon i Kina.

”Vi selger årlig syv millioner lysdekorasjoner. Vi har en gjenkjennelsesgrad på 50% blant forbrukerne, og vi har skapt et brand hvor DNA’et nettopp er lysdekorasjoner. Vi har levert lys til Aarhus gågate, til Salings Facade og til Tivoli, og fremfor alt er vi med på å skape en hyggelig stemning, en god energi og liv i boliger over hele verden”.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer