13.11.2020  |  Dining  |  Bordplater

En krystallklar klassiker feirer 80-årsjubileum

Innhold fra partner Hva er dette?

I 2020 feirer Lyngby Glas 80-årsjubileum, og fabrikken er fortsatt i forkant innen dansk glassdesign

Med nye, elegante designer og kvalitetsmaterialer som produseres i en CO2-nøytral og bærekraftig prosess rammer treffer virksomheten blink både når det gjelder uttrykk og innhold. Derfor er Lyngby Glas både en moderne virksomhet og en krystallklar klassiker.

Hvem vet om jernvarehandleren Holger Jepsen hadde turt å drømme om at hjertebarnet hans ville feire 80-årsjubileum i et nytt årtusen? Eller at venner, bekjente og glade gjester fortsatt ville skåle med en rekke av jubilantens egne produkter? Men slik ble det. I historien om Lyngby Glas, som hadde sin spede begynnelse i en liten leilighet på Frederiksberg.

Siden Jepsen startet virksomheten i 1940, har den – med sin sans for alt fra det helt enkle til eksklusive krystallglass, med sine mange designer, med sitt faste fokus på skyhøy kvalitet – markert seg som en av de mest innflytelsesrike glassfabrikkene i Danmark. Og som en av de mest innovative, med for eksempel sine cocktailglass fra serien Alkemist, og med Melodia-serien som treffer den retromoderne tonen så det synger.

Blyfritt miljøkrystallglass

At Lyngby Glas ikke bare har fulgt med i tiden, men gjerne står forrest i utviklingen, er blant annet tydelig i virksomhetens nye, ekstremt klare glass i blyfritt miljøkrystallglass. Her går skjønnhet, holdbarhet og bærekraft hånd i hånd. Det er serien Zero, med sin enkle eleganse, et overbevisende eksempel på.

Glassene produseres med miljøvennlig energi fra solceller og jordvarme, all overskuddsvarme fra produksjonen brukes igjen, og materialet er 100 % resirkulerbart.

En krystallklar suksess

Lyngby Glas har for lengst vist seg å være et bærekraftig merke som gjennom årtier har kombinert funksjonalitet og unik design. I alt fra boblende champagneglass, som du blant annet finner i Juvel-serien, til de elegante whiskyglassene og de vakre karaflene i for eksempel serien Brilliante.

Mere fra F&H Group AS

F&H Group AS

www.fh-as.no/

F&H Group AS er Skandinavias største bolig-brandhouse innen kjøkken, bord, bad og interiør.

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer