16.09.2019  |  Interior  |  Utstyr

En ny generasjon med levende lys for hjemmet

Vi skaper stemningen. Slik heter det fra TenderFlame, som allerede har stor suksess på det norske markedet med alt fra levende lys til peis. Alle er basert på en verdenspatentert teknologi som gjør dem både luktfrie, sotfrie og giftfrie, og samtidig trenger du ikke å bekymre deg for brannfaren.

Levende lys skaper hygge og varme i den kalde årstiden. Det gjelder bio-peiser og stearinlys, men dessverre er ingen av delene spesielt gode for inneklimaet, og i tillegg har mange boliger ikke skorsteiner i dag. Dermed har de ikke mulighet for å installere peis. Ola Bergner som er eier og daglig leder for TenderFlame, bestemte seg for å gjøre noe med dette. Han utviklet en veke i metall og en væske TenderFuel som verken lukter eller soter, og som verken er giftig eller brannfarlig.

Om Bo Bedre

Bo Bedre ble etablert av Stamati Stenseth i 1997. De er lokalisert i Drammen og har i dag fire ansatte som alle er tilknyttet salg og kundeservice.

”Det er jo det vi er her for”, som Stamati Stenseth sier.

I dag er Bo Bedre agenter for skandinaviske produsenter med hovedvekt på dansk og norsk design, samt en liten spesialproduksjon på forespørsel fra bl.a. restauranter.

Opp gjennom årene har Bo Bedre hatt mange agenturer. ”Men når man arbeider med trender, raske endringer og bransjeglidninger, så må man hele tiden sørge for å følge med i tiden, og sørge for at merkeporteføljen harmonerer med nettopp den tiden vi befinner oss i”.

I dag har Bo Bedre følgende agenturer:

CrushGrind
Erik Bagger
Cathrineholm
Novoform
Sirius
Stuff Design
Noort/Lind DNA
Lemus
TenderFlame

"Tenningspunktet er 104 grader. Det betyr faktisk at du kan fylle på væske mens flammen brenner, flammen er ren og væsken kan også sendes og lagres uten problemer. Og hvis uhellet er ute og væsken renner ut, brenner den heller ikke, forklarer Ola Bergner og Stamati Stenseth som eier Bo Bedre, og som skal sørge for at TenderFlame blir utbredt for forbrukere og butikker i hele Skandinavia.

Mulighetene er mange. Nettopp fordi væsken ikke er brannfarlig, er de nye TenderFlame-stearinlysene, bordpeisene så vel som ekte peiser et godt alternativ for en ny produktgruppe i butikkene. Samtidig er TenderFlame-produktene perfekte for salg til hoteller og restauranter - nettopp fordi det ikke skader inneklimaet.

"Og hvis du som forretning har solgt et TenderFlame-produkt, har du også sørget for at kunden kommer tilbake for å kjøpe væsken til de små telysene, bordlyset eller peisen som kaffekapsler eller tilbehør til en Sodastream, forklarer Ola Bergner.

Stamati Stenseth legger til at TenderFlame må selges i spesialforretninger fordi det krever kunnskaps- og bransjeopplært personale som kan forklare TenderFlame til kundene.

"TenderFlame er absolutt ikke en trendbasert 24-timers døgnflue," sier Stamati. Faktisk har han ikke sett noe lignende de 22 årene han har vært i bransjen.

Teknologien bak

Teknologien bak TenderFlame er utviklet av Norwegian Steelwick som er basert i Oslo, og produktene er produsert av to norske produsenter.

Oppfinnelsen er resultatet av flere års testing og utvikling, og består av en kombinasjon av de patenterte SteelWick og TenderFuel.

"Veken er utformet slik at den oppnår akkurat de 104 gradene som trengs for å brenne når du slår den på med for eksempel en lighter. Veken er fremstilt av flere lag rustfritt stålnett som er utformet slik at bare den aller øverste delen av veken blir så varm. Resten av beholderen har en temperatur godt under 104 grader, og væsken fordampes ikke. "

TenderFlame ble etablert for fem år siden, og før det har det vært syv års utvikling. I dag bygges en solid internasjonal plattform med distributører og importører i Tyskland, Frankrike, Nederland og Belgia, og i Skandinavia hvor Bo Bedre skal ta seg av salget i fremtiden.

"Vi har et sortiment som omfatter små lys, bordmodeller, peiser og utendørsmodeller. Den minste bordmodellen koster 149 kroner, mens den dyreste ligger på 600 kroner, og peisene koster fra 2.500-12.000 kroner, sier Stamati som for alvor gleder seg til å ta fatt på salget av TenderFlame i de skandinaviske landene.

"I Norge er vi selvfølgelig godt inne i et stort antall kjeder og butikker, i Danmark har vi etablert et samarbeid med Elgiganten, og vi ser frem til å få flere mindre leverandører med", sier Stamati. I Norge har man opplevd at selv mindre forhandlere kan øke omsetningen med 200.000-300.000 kroner på TenderFlame.

Stamati Stenseth er ikke i tvil om at TenderFlame vil fylle et gap i markedet.

"Mange har gått vekk fra bio-peiser fordi de soter og lukter. TenderFlame har akkurat samme funksjon - uten å sote eller lukte, samt at Bioethanol faktisk er eksplosiv.

Ingen installasjon av peisene er nødvendig, de kan henges direkte på veggen fordi den tyngste modellen veier ikke mer enn 28 kilo. De bærbare modellene kan tas ut og skape hygge på en varm sommerkveld, og bordmodellene kan skape koselig stemning akkurat som et kubbelys eller et stearinlys. Faktisk avgir de minste modellene ikke mer sot og avgassing enn et telys ".

Han ser et marked for nesten alle mennesker, alle aldersgrupper og alle forbrukertyper, og han ser en generell tendens til at forbrukerne generelt blir mer oppmerksomme på at de ikke ønsker å omgi seg med giftig damp.

"Derfor er jeg ikke i tvil om at vi kan få en posisjon i den kategorien, og faktisk er det slik at TenderFlame er så ufarlig at butikkene også lett kan ha dem stående med lys på, avslutter Stamati Stenseth.  

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer