08.10.2019  |  Business  |  Trender

Et inspirerende univers av opplevelser

Formland har nok en gang inspirert. Innkjøpere fra Danmark så vel som fra utlandet har besøkt messen. Det var mange gode foredrag som satte bransjen i perspektiv, og det var mange nye produkter og stands som kunne inspirere detaljister til høsten og julehandelen. Og Designbaseprisen 2019 ble delt ut. Denne gangen gikk den til Sinnerup i Århus.

Formland for i år er over. Innkjøperne har fått mye inspirasjon, de har sett på nyheter, livsstilsprodukter og design, det har blitt gjort bestillinger og gode kontakter er etablert. Generelt er utstillere så vel som besøkende fornøyde med messen og MCH som står bak Formland, rapporterer totalt 11 913 besøkende gjennom telleapparatene, og dette er faktisk status quo sammenlignet med augustmessen 2018.
”Vi er takknemlige for at vi for 71. gang har satt rammen for det personlige møtet mellom utstillere og besøkendes virksomheter. Den tilliten forplikter, og vi vil fortsette å gjøre vårt ytterste for å få til endringer og fornyelse hos Formland, ”sa Georg Sørensen, administrerende direktør hos MCH.

Inspirasjon og innspill

På messen var det selvfølgelig trendstanden de fleste besøkende startet med. Som de siste årene, ble den denne gangen også skapt av Studie FlyHelsted.
"A Kind of Nature" som trendområdet denne gangen ble navngitt, har røtter fra 70- og 80-tallet hvor naturlige materialer som sisal, kork og hessian var dominerende. “Trendsonen er et naturlig løft av inspirasjon og næring i en tid der forbrukeren stiller større krav til bærekraft, materialvalg og bruksmuligheter, og trendsonen må derfor ta forbrukeren med til en oppdatert utgave av en tid hvor det var større fokus på ro, harmoni og ekthet fremfor klimakrise, digitalisering og "fake news", sa Mille Fly fra Studie FlyHelsted.
På den internasjonal fronten var det denne gangen innkjøpere og butikkansatte fra totalt 28 land - først og fremst europeiske, og ikke mindre enn 468 utstillere hadde denne gangen inntatt de 10 hallene i MCH. Blant dem var nye up coming merkevarer så vel som kjente, og ikke minst noen av bransjens største var representert denne gangen. Blant annet Normann Copenhagen og Rosendahl Design Group var tilbake på Formland etter flere års fravær.

Designbaseprisen

Også i år ble Designbaseprisen tildelt den butikken innenfor design- og livsstilsbransjen i Danmark som for tiden viser vei, tenker nytt og ikke minst tenker alle bransjekategoriene inn i butikken. Fra design- og livsstilsprodukter til glass, porselen og kjøkkenutstyr. Vinneren ble den 3600 kvm store, inspirerende, vakre og spennende Sinnerup på Sct. Clemens Torv i Århus.
“En wow-opplevelse. Slik kan du best beskrive Sinnerup i Århus. Her handler det om at kundene skal føle seg inspirert og ikke minst veltilpass”, lød motivasjonen for at Sinnerup fikk Designbaseprisen 2019.
I butikken finner du livsstilsprodukter og designelementer side om side med porselen, bestikk og kjøkkenutstyr i en velbalansert og innovativ match.
I butikken har Sinnerup klart å skape et opplevelsessted der kundene ikke bare kan få tak i produktene de ønsker, men hvor de også kan få en kopp kaffe i loungen, slappe av og nyte å være på shoppingtur.
Designbase-prisen deles ut i et samarbeid mellom magasinet Designbase og The Inspired Home Show i Chicago, og vinneren av Designbaseprisen vinner samtidig en nominasjon til den globale Gia Award med verdens mest prominente detaljhandelseksperter som kårer verdens beste butikk. I tillegg til æren og designbaseskulpturen får vinneren av Designbaseprisen også en tur til Chicago til The Inspired Home Show og Gia Award utdelingen.

Formland Spring 2020 finner sted fra 30. januar til 2. februar.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer