15.12.2022  |  Business  |  Bransjenytt

Fargefokus på Formex

Når Formex går av stabelen i midten av januar, vil temaet være Color Vibes – en inspirerende fargeeksplosjon.

17.-20. januar starter den svenske designkalenderen med Formex på Stockholmsmässan. Det vil være den første fysiske januarutgaven siden pandemien brøt ut vinteren 2020. Ut fra reaksjonene på Formex i august, vil de beste merkene være med.
– Interessen er stor fra resten av verden, og bookingprosessen ser veldig bra ut, sier Sonja Björk Ebert.

Årets messetema er Color Vibes. Dette kan allerede sees i ankomsthallen, der kolorist og interiørdesigner Tekla Evelina Severin har skapt en stor trend. Utstillingen, kalt Dimensions of Color, er en leken og arkitektonisk opplevelse gjennom mange lag av romfølelse, former og mønstre. –En slags labyrint, sier Tekla selv.

–Vi er veldig glade for samarbeidet med Tekla. Fordi Formex sitt tema for januar er farger, var Tekla et perfekt valg for å stå bak utstillingen. Det blir spennende å se hvordan hun tar inn nyheter fra Formex-utstillere, sier Kajsa Falck Torlegård, kreativ prosjektleder i Formex.

Tekla Evelina Severin har bakgrunn fra kunst- og håndverkskolen og er utdannet interiørarkitekt og designer. I dag jobber hun tverrfaglig med og mellom interiør, scenografi, kreativ regi og foto, men alltid med farger som fellesnevner.

En annen gjest på Formex er blomsterhandler og hage-tv-stjerne Karl Fredrik Gustafsson, som i dagens anledning står på scenen på TV.

–Formex er et veldig viktig sted for alle i bransjen. Jeg sammenligner det med en gryterett av kunnskap, inspirasjon og fremtiden, sier Karl Fredrik Gustafsson.

Blant nyhetene er Fomex sin nye kvalitetspris, Formex Sustainabiliy Award, som er en del av Formex satsing på å være en unik plattform for kunnskap, god design og bærekraftig utvikling i den nordiske interiørbransjen.

–For Formex er prisen en måte å initiere og legge til rette for samtaler og erfaringsutveksling om bærekraft i bransjen. Målet er også å skape gode eksempler i bransjen, det vil si produkter og bedrifter som jobber aktivt med bærekraftige løsninger og et langsiktig fokus. Det er ikke bare en uttalelse, men en måte for oss å synliggjøre og støtte industriens utvikling innen bærekraft, sier Sonja Björk Ebert.
Formex, 17.-20. januar 2023, Stockholmsmässan.
www.formex.se

Av Anders Bergmark, oversatt av Gunnhild Bjørnsti

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer