03.11.2021  |  Interior  |  Belysning

Farger som designverktøy

Tanker kan noen ganger være så geniale at de har vanskelig for å få gehør. Det var akkurat det som skjedde da Paolo Rizzatto introduserte Flos for vegglampen sin i 1973. Et design som det italienske belysningsselskapet umiddelbart ble forelsket i, for deretter å lansere den i monokrome nyanser. Et valg som skuffet den italienske arkitekten.
Nå er skuffelsene borte, da 265 dukker opp igjen i en symfoni av rødt, gult og blått. Hver farge er ment å fremheve de tre delene av lampesammensetningen. Derfor har Paolo Rizzatto tildelt rødt til det viktigste elementet i lampen; skjermen, gul for vekten og blå for armen. I tillegg til å tydeliggjøre elementene, fremhever fargene også geometrien til designet.
Dette fargeprosjektet har blitt realisert mellom Flos' designkurator, Calvi Brambilla, og Paolo Rizzatto og har fått navnet 265 Chromatica.
www.flos.dk

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer