01.07.2020  |  Business  |  Bransjenytt

F&H Group kjøper Gense

Det danske isenkram- og boligdesignselskapet F&H Group A/S, med hovedkontor i Viborg, har nok en gang vært på innkjøp.

I fjor kjøpte F&H det gamle, danske varemerket Rosti fra nederlandske Mepal BV, og nå har selskapet kjøpt Sveriges eldste aksjeselskap, AB Gense, fra norske K. A. Rasmussen.

Siden 1856 har Gense primært produsert bestikk av svært god kvalitet, og dermed er dette selskapet Sveriges eldste aktive aksjeselskap med «Aktiebolags nr. 4». Med optimal fokus på kvalitet, design og funksjon er Gense Skandinavias største produsent av bestikk – og leverandør til Det kongelige svenske hoff.

«Med oppkjøpet av AB Gense følger vi strategien vår om å eie flest mulig av de varemerkene vi forhandler, og Gense er et svært godt tilskudd til porteføljen vår», sier Knud Lomborg, CEO i F&H Group. «Gense distribueres allerede av selskapet vårt selskab Bastian AS, og det fortsetter naturligvis uendret, siden vi der har stor innsikt og kunnskap om markedet for bestikk.»

Gense har et svært bredt sortiment, hovedsaklig innen bestikk, og de fleste kjenner sikkert det klassiske biffbestikket Old Farmer. Men Gense står også bak eksklusive sølvserier som Chippendale, Olga og Rosenholm. Det er blant annet et samarbeid i mer enn hundre år med en rekke store designere som har skapt Genses suksess. Nylig har svenske prins Carl Philip Bernadotte designet den svært stilrene og moderne bestikkserien CPB i ekte sølv for Gense.

«Hans kongelige høyhet prins Carl Philip er grandnevø av Sigvard Bernadotte, som designet Margrethe-bollen», sier Knud Lomborg. «Derfor er vi naturligvis stolte over at vi nå kan presentere enda en Bernadotte-design.»


F&H Group overtar AB Gense 1. juli 2020. Thuesen Jensen står på Formland hvor man bla. vil kunne se Genses flotte sortiment. Bastian planlegger en egen husmesse i sitt showroom på Lysaker Brygge.


For nærmere informasjon: CEO Knud Lomborg, +45 8928 1300, kl@fh-as.dk


F&H Group eier/forhandler Södahl, Zone Denmark, Rosti, KitchenAid, BITZ, Alfi, Lyngby Glas, Pillivuyt, Gense, Morsø, Blomsterbergs, Luigi Bormioli, HOLM, Villa Collection, Bamix, Peugeot, Leifheit og mange, mange flere.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer