30.10.2020  |  Business  |  Bransjenytt

Formex og Stockholm Furniture & Light Fair avlyses

Det er nå klart at Stockholmsmässan vil bli tvunget til å avlyse to av sine største arrangementer i første kvartal 2021. Dette gjelder interiørmessen Formex, som skulle ha funnet sted i januar, og den internasjonalt anerkjente Stockholm Furniture & Light Fair, som vanligvis holdes i februar hvert år. Konsekvensene vil være store ikke minst for alle berørte utstillere, men også for Stockholm-regionen som mister store inntekter.

–Vi er i en ekstremt prekær og trist situasjon som gjelder hele møte- og utstillingsbransjen, og dette har konsekvenser for alle bransjene hvor våre arrangementer er viktige for business. Når det gjelder Formex tenker jeg spesielt på alle små og mellomstore selskaper som er avhengig av Formex som markedsplass, og som nå påvirkes når vi blir tvunget til å avlyse. Hvis vi ser på Stockholm Furniture & Light Fair, er det ikke bare en viktig møteplass for industrien, men også en utrolig viktig begivenhet for hele Stockholm. Det er en av regionens store internasjonale begivenheter som vanligvis aktiverer hele byen, og som på mange måter bidrar sterkt til turistnæringen, sier Christian Clemens, administrerende direktør i Stockholmsmässan.
–Det er en rekke selskaper som har vist interesse for å stille ut på både Formex og Stockholm Furniture & Light Fair i første kvartal 2021, og derfor har vi helt til det siste jobbet med å finne løsninger. Vi har blant annet søkt om tillatelse fra politiet om å avvikle Formex i mindre format. –Dessverre har vi blitt avvist, og nå kan ikke utstillerne lenger vente på svar fra oss, så vi må avlyse, sier Chicie Lindgren, forretningsområdeleder Stockholm Design Events, Stockholmsmässan.
Økt investering i Stockholm Design Week 8.-13. februar 2021
I forbindelse med Stockholm Furniture & Light Fair, arrangerer Stockholmsmässan Stockholm Fair Stockholm Design Week hvert år. Nå jobber designteamet på Stockholmsmässan med å lage en begivenhetsrik designuke til tross for kanselleringen av messen med fokus på å fremme skandinavisk design.
–Vi investerer nå tungt i Stockholm Design Week for å gjøre store og små aktører i designverdenen og i relaterte bransjer i stand til å skape mindre møteplasser i Stockholm, der vi kan fortsette å gjøre forretninger og nettverk til tross for Covid-19. Det er mange lanseringer og utstillinger som allerede er bestilt, og både Stockholm Furniture & Light Fair og Formex vil være vertskap for arrangementene i sentrum. Vi vil også tilby ulike digitale påvirkninger både gjennom vår egen sterke plattform, men også gjennom våre mediepartnere som Dezeen som er verdens mest innflytelsesrike arkitektur- og designmagasiner. Det interessante med hele denne situasjonen er at vi vil kunne nå ut bredere internasjonalt enn noen gang før, sier Sanna Gebeyehu, produkt- og konsept eier hos Stockholm DesignEvents, Stockholmsmässan.
–Denne uken presenterte Stockholmsmässan sammen med bransjekollegaer vårt forslag om hvordan vi kan arrangere trygge møteplasser med fokus på å minimere spredningen av Covid-19. Vi har mye kunnskap om emnet, som vi naturlig deler med alle de aktørene som er interessert i å arrangere events under Stockholm Design Week. Vi er mer enn glade for å bidra til å skape trygge møteplasser i mindre skala, sier Chicie Lindgren.

–Selvfølgelig forstår vi den nåværende situasjonen og at vi alle har et ansvar for å redusere risikoen for smitte. Samtidig er vi i en ekstremt alvorlig situasjon. Etter nesten et år med forbud har vi måttet gjennomføre store innstrammings-programmer som har ført til to store runder med oppsigelser. Nå må politikerne tre inn med støttetiltak, ellers risikerer vi og vår bransje å bli helt utslettet, avslutter Christian Clemens.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer