10.11.2020  |  Interior  |  Dekorasjon

Glass-slottet på Norway Designs er på plass!

Det er en tradisjon for mange å se den flotte juleutstillingen.

Eventyret om glass-slottet strekker seg tilbake til midten av 1970- tallet. Daværende dekoratør Åse Fire ønsket å lage et slott av glass som en del av juleutstillingen. Åse Fire lagde tegningene, og med hjelp av to assistenter fikk hun blåst de ulike delene til slottet i glasshytten til PLUS i gamlebyen i Fredrikstad.

Glass-slottet vokste i størrelse og fikk stadig flere deler ettersom Åse fikk nye ideer. I 2002 oppdaget butikksjef Trond Kinn at slottet begynte å bli for slitt til å tåle den årlige monteringen og demonteringen.

Julen ville ikke bli den samme uten et slott. Besøkende gjør det til en årlig juletradisjon å ta turen innom før jul for å se juleutstillingen og glass-slottet. Kinn tok derfor kontakt med den danske glasskunsteren Tobias Møhl som takket ja til utfordringen med å lage et nytt slott.

Tobias Møhl og hans kone Trine Drivsholm gjorde grundig research før de gikk i gang med å blåse slottet og tilbragte blant annet flere måneder på biblioteket.
De hentet inspirasjon fra barnelitteraturen der slottene var overdådige og majestetiske, med ornamenter og palasser, og hadde et ønske om å lage et slott som appellerte til barn med ulik kulturell bakgrunn.

Det klarte de, og etter to års arbeid ble slottet endelig avduket i november 2005.
I dag er Møhl en verdenskjent glasskunstner, og Norway Designs er stolt over å ha et så storslått arbeid av ham og Drivsholm i butikken.

Glass-slottet anses som et mesterverk, et lite stykke eventyr som siden midten av 1970- tallet har spilt en sentral rolle i juleutstillingen på Norway Designs.

Norwaydesigns.no

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer