14.01.2022  |  Interior  |  Trender

Gule tepper på alles lepper

I en tid hvor grå og mørke vegger preger mange norske hjem, er gult blitt en populær farge på tilbehør og tepper.

– Gult er en energisk og optimistisk farge. Fargen representerer solen, og den gir både glede og varme til interiøret. Gult er en viktig farge i trendbildet, også på tepper, sier Torhild Rustenberg. Hun er kreativ leder i InHouse, og en av Norges ledende teppedesignere.

Forfriskende og sofistikert
– Fargen gir en forfriskende, men samtidig en sofistikert kontrast, og den tilfører varme og optimisme til interiøret. Vi ser sterke farger - farger som nesten popper - i tillegg til de dypeste gule tonene, fra mørk oker, nesten over i rust, forteller Rustenberg. Hun legger til at korngule toner, både innfargede korntoner og de naturlige fra for eksempel jute og sisal, også er veldig aktuelle.
– Alt er lov, og dette er en trend som vil vare, lover hun.

Årets farge på vegger og gulv
Etter å ha vært på Decorex-messen i London denne høsten, må Tale Henningsen i Fargerike si seg enig.
– Ton-i-ton og Colour Blocking har vært viktig i jobben med å finne Årets Farge som i år er den gule Stråleblink. Vi har jobbet med spennende nye og gule farger i kombinasjon med mørke tresorter og myke linstrukturer, sier Henningsen.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer