14.01.2022  |  Interior  |  Trender

Gule tepper på alles lepper

I en tid hvor grå og mørke vegger preger mange norske hjem, er gult blitt en populær farge på tilbehør og tepper.

– Gult er en energisk og optimistisk farge. Fargen representerer solen, og den gir både glede og varme til interiøret. Gult er en viktig farge i trendbildet, også på tepper, sier Torhild Rustenberg. Hun er kreativ leder i InHouse, og en av Norges ledende teppedesignere.

Forfriskende og sofistikert
– Fargen gir en forfriskende, men samtidig en sofistikert kontrast, og den tilfører varme og optimisme til interiøret. Vi ser sterke farger - farger som nesten popper - i tillegg til de dypeste gule tonene, fra mørk oker, nesten over i rust, forteller Rustenberg. Hun legger til at korngule toner, både innfargede korntoner og de naturlige fra for eksempel jute og sisal, også er veldig aktuelle.
– Alt er lov, og dette er en trend som vil vare, lover hun.

Årets farge på vegger og gulv
Etter å ha vært på Decorex-messen i London denne høsten, må Tale Henningsen i Fargerike si seg enig.
– Ton-i-ton og Colour Blocking har vært viktig i jobben med å finne Årets Farge som i år er den gule Stråleblink. Vi har jobbet med spennende nye og gule farger i kombinasjon med mørke tresorter og myke linstrukturer, sier Henningsen.

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer