03.11.2020  |  Furniture  |  Design

A. Huseby presenterer: Alf Sture Revitalisert. Av Koi Fargestudio og Tonning & Stryn

Denne høsten ville en av etterkrigstidens fremste pionerer og nestoren innen norsk møbeldesign; Alf Sture, fylt 105 år. I den anledning har A. Huseby tatt initiativ til å løfte frem noen av hans ikoniske produkter.

I samarbeid med Koi Fargestudio og Tonning & Stryn lanserer A. Huseby Alf Stures ikoniske møbler i helt ny drakt. Kolleksjonen består av to tekstiler og seks vakre, nye farger - nøye utvalgt av Dagny Thurmann-Moe og Elisabeth Limi fra Koi Fargestudio. Møblene produseres av dyktige håndverkere hos Tonning & Stryn.
A. Huseby har en lang historie med møbelproduksjon og samarbeid med formgivere, og med dette prosjektet er ønsket å bidra til økt oppmerksomhet rundt norsk møbeltradisjon, møbelhåndverk og produksjon. I lang tid har det stramme, minimalistiske uttrykket vært gjeldende. Nå ser vi en økende trend av mer volum, farger og detaljer. En trend som uttrykker et behov for trygghet i møte med globale utfordringer og hvordan tradisjonelt håndverk og naturlige materialer appellerer mer i en stadig mer digitalisert og futuristisk verden.
-Vi ønsker å trekke Stures møbler inn i samtiden, og har jobbet med overflater, farger, stopping og tekstiler sammen med Dagny Thurmann-Moe og Elisabeth Limi fra KOI, sier ansvarlig for prosjektet hos A Huseby, Siv Endresen. Målsettingen er å gi kolleksjonen og møblene oppmerksomheten den fortjener og gjenintrodusere noe av vår stolteste designhistorie for en ny generasjon.
-I revitaliseringen av Alf Sture X Tonning & Stryn har det vært viktig for oss å sette oss inn i Stures arv og se hvordan vi kan tolke denne arven med nye øyne i 2020, sier Dagny i Koi Fargestudio. Formspråket i designet er sterkt og varig og har noen kvaliteter som er høyst aktuelle i dag. Både Sture og hans kone Gunvor var svært opptatt av både farger og tekstiler, og var særlig opptatt av det organiske, noe Gunvor Stures tekstiler vitner om. Sture var også veldig glad i Joseph Franks tekstiler og benyttet også tekstiler fra svenske Jobs Handtryck i sine møbler.
Hos A. Huseby har Alf Stures design hatt en høy stjerne blant en del av stamkundene og det hender fremdeles at de kommer for å supplere møblene hans til hjemmet sitt.
Møblene er utstilt hos A. Huseby sammen med tekstilbilde av Liv Tandrevold Eriksen, skulpturer av Anna Maria Øfstedal Eng og keramikklampe av Johanna Birkeland, og viser designikonene: Vesletrim sofa, Gripsholmserien: lenestol, sofabord og sidebord med klaffer, Eidsvoll ovalt spisebord, Lillebror og Ola Windsor og Stol 1036.

https://ahuseby.no/

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer