16.01.2023  |  Dining  |  Design

Iittala lanserer nyheter til kolleksjonen The Curious Mind of Oiva Toikka

Iittala hyller fantasien og den endeløse kreativiteten til den legendariske designeren Oiva Toikka. For 2023 vil nye motiver og farger presenteres i kolleksjonen The Curious Mind of Oiva Toikka. Motivene er hentet fra designer Oiva Toikkas arkiv, og vil være tilgjengelig i kolleksjonens nye porselen, interiørdetaljer, accessoirer og tekstiler til alle hjemmets rom.

I løpet av den finske designeren Oiva Toikkas karriere utfordret han den strømlinjeformede funksjonalismen som preget nordisk design til fordel for fargerike, kunstneriske kreasjoner, ofte inspirert av naturens planter, blomster, fugler og dyr. Toikka ble kjent for sin uendelige nysgjerrighet, kreativitet og sine kunstneriske kreasjoner.
Fargerikt mønster: Helle i en ny blå-brun nyanse
Iittala feirer Toikkas fargerike fantasi med lanseringen av mønsteret Helle i en ny blå-brun farge med hvit base. De rektangulære tallerkenene er nå tilgjengelig i fire størrelser. Kruset (0,3l), som passer til kaffe og te, kommer nå også i en større størrelse (0,4l). Det lekne kruset Cheetah er nå også tilgjengelig i en større størrelse (0,4l).


Detaljerte mønstre - Twig 
Mønsteret Twig gir en ny dimensjon til den allsidige Oiva Toikka-kolleksjonen. 
Twig består av detaljerte tegninger av grener og pryder et krus (0,3l) samt servietter (33x33xm) 
Tekstiler med det muntre Frutta-mønsteret
Mønsteret Frutta er basert på Toikkas håndtegnede skisser til Frutta glasskolleksjonen som ble lansert på 1960-tallet. Mønsteret består av epler, pærer og annen frukt.
Nå pryder Frutta håndklær, pledd og putetrekk. Håndklær (50x70cm) og badehåndklær (70x140cm) er laget av 100% økologisk bomull. Pledd (180x130cm) kommer i grått og gult med hvit base for et grafisk uttrykk og er laget av ull og polyamid. Putetrekk lanseres i gul/hvitt mønster, i størrelse (47x47cm).
I et samarbeid mellom Iittala og Fiskars lanseres nå også Fiskars klassiske saks i mønsteret Frutta, Cheetah brun og Helle blå.
Nyhetene vil bli lansert i Norge i 2023.

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer