07.01.2022  |  Dining  |  Design

Iittala utvider kolleksjonen The Curious Mind of Oiva Toikka

Iittala lanserer nye print og mønstre designet av Oiva Toikka til kolleksjonen The Curious Mind of Oiva Toikka, og utvider serien med nye produkter inspirert av Toikka sin lekne kreativitet. Den populære serien med de nyskapende mønstrene og distinktive detaljene ble først lansert høsten 2021.

Den legendariske designeren Oiva Toikka var elsket for sin grenseløse fantasi, sitt livlige design og de levende fargene. Han var kjent for sine ikoniske Iittala-serier som blant annet Birds by Toikka og Kastehelmi, og noen av de mest interessante aspektene ved hans ettermæle var hans nysgjerrighet. Iittala fortsetter å feire Toikkas nysgjerrige sinn ved å lansere nye mønstre, tekstiler og servisedeler til kolleksjonen The Curious Mind of Oiva Toikka.
Nye perspektiver
Toikka startet sin profesjonelle karriere ved Arabia Art Department på 1950-tallet. Dette førte til at den kjente finske legenden Kai Franck ansatte Toikka som en in-house designer i 1963. Under hele hans karriere, valgte Toikka bort den strømlinjeformede funksjonalismen som var karakteristisk for nordisk design og gikk heller for fargerike, artistiske kreasjoner inspirert av naturen. Kjent for sin rike og nyskapende glasskunst, er Birds by Toikka blant legendens mest ikoniske verker. Han lagde også flere unike kreasjoner der den mest kjente av disse er modelleringsverkene slik som Lake Palace og de fargerike Lollipops.
Kolleksjonen
The Curious Mind of Oiva Toikka hedrer Toikka’s endeløse fantasi gjennom tekstiler til hjemmet, servise, kunstprint med mer. Alle produktene i serien er satt sammen av en rekke distinktive kunstverk laget av Toikka som er formet spesielt til hvert produkt. Selv om hvert kunstverk skiller seg fra hverandre, har de alle en tydelig, grafisk stil med lignende linjer og detaljer. Serien inviterer dens eier til å gjøre hjemmet om til en lekeplass der man kan uttrykke sin særegne stil.
Inspirerende mønstre
Iittala utvider serien The Curious Mind of Toikka med nye print og mønstre utformet av Toikka sine skisser og tegninger.


Birdie kommer nå i blått og den beholder dens sanne karakter med sine livlige farger og animerte uttrykk. Slik som alle Toikka sine produkter kan det føles som om Birdie kan vekkes til live når som helst.


Toikka fanget Cheetahs lekende uttrykk i sine tegninger, inspirert av en reise til Afrika. Mønsteret, som nå kommer i brun, inneholder flere skjulte detaljer.


Frutta bringer naturen inn i kolleksjonen. Mønsteret er utformet fra Toikka sine håndtegnede skisser fra lanseringen av Frutta glass-serien på 1960-tallet. Linjene i de fruktige skissene varierer i tykkelse, akkurat slik som fra de originale skissene.


De nye mønstrene er nå å finne i et utvalg av nye produkter som krus, håndklær (økologisk bomull) og dekorative putetrekk (kraftig lin-bomullsblanding).
www.iittala.com

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer