06.07.2021  |  Dining  |  Tilbehør

Kniver i verdensklasse

Et knivskarpt blad og en kniv som passer perfekt i hånden er det ultimative kjøkkenutstyret. WMF Spitzenklasse Plus-knivene er håndlagde og smidde i Tyskland, og den høye kvaliteten og Performance Cut gjør at de oppfyller alle forbrukeres behov på kjøkkenet.

Spitzenklasse. Dette er akkurat hva WMFs toppserie med kniver, Spitzenklasse Plus, er. Med kolleksjonen når man dermed forbrukerne som ønsker de beste verktøyene i høyeste kvalitet til kjøkkenet.
Knivene er håndsmidd i Tyskland ved bruk av tradisjonelle smieprosesser, og laget i massivt stål. Dette betyr at det rustfrie spesialstålet som er brukt, er fremstilt med banking slik at materialet oppnår en enda større styrke enn i sin naturlige form, og at stålet går helt gjennom kniven. Dette optimaliserer knivens balansepunkt mellom håndtak og knivblad, og overgangen mellom knivblad og håndtak har maksimal styrke fordi det ikke er noen skjøter. En ekstra fordel er at leddfri overgang gir bedre hygiene.
Performance Cut
Alle kniver fra WMF produseres på fabrikken i den lille sørtyske byen Hayingen, hvor tradisjonelle smed-teknikker kombineres med moderne laser- og robotteknologi. Hver kniv går gjennom opptil 30 forskjellige prosesser. Det mest avgjørende er det WMF kaller Performance Cut. Her blir hver knivsegg analysert av en laser og presisjonsslipes slik at eggen på den ferdige kniven måler nøyaktig 13 grader på begge sider – den vinkelen man har beregnet er den optimale når skarphet og holdbarhet skal kombineres. Hvis vinkelen er større, påvirker den skarpheten - hvis vinkelen er mindre, er knivbladet tynnere, noe som påvirker holdbarheten.


Kniver til enhver kokk
WMF Spitzenklasse Plus kolleksjonen har 21 forskjellige kniver, slik at alle kokkers behov kan oppfylles. Fra klassikere som kokkekniver, universal- og grønnsakskniver med forskjellige bladlengder til kinesiske kokke- og hakkekniver i forskjellige utførelser samt santoku- og urtekniver.
Alle knivene er utført i et moderne design med avrundede kanter, noe som gjør at knivene ligger perfekt i hånden.
WMF har nettopp lansert en ny knivserie fra fabrikken i Hayingen kalt Kineo, som også har Performance Cut.
Se mer på www.wmfdanmark.dk

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer