21.08.2019  |  Furniture  |  Trender

Möbelmässan Göteborg

Möbelmässan er tilbake i en ny og større versjon og på en ny og mer sentral beliggenhet midt i Göteborg.

Den 27.-28. august innbyr arrangøren BraMässor til to dager med fullt fokus på møbler, interiør og belysning til hjemmet. Messen er høstens møtested for møbel- og interiørbransjen i Sverige og resten av Skandinavia. Messen er åpen for fagfolk, fra design-, møbel- og interiørbutikker, webshops, stylister, designere, interiørarkitekter samt PR og pressefolk. Om kvelden på åpningsdagen arrangeres en stor messefest hvor alle fra bransjen er velkomne.

Ny designpris

Designbase deltar som mediepartner på Möbelmässan Göteborg, og som noe nytt utdeles en designpris for ’Bästa Funktionella Design’ i samarbeid med Designbase. Prisen går til en virksomhet som stiller ut på messen og som fremviser et estetisk og funksjonelt design. Produktet skal ha en tydelig og innovativ tilgang til funksjonalitet samt ha estetiske kvaliteter og fremstå i et moderne formspråk. Designet skal være nytt, men samtidig ha kvaliteter til å kunne bli fremtidens klassiker.

Vinneren av ’Bästa Funktionella Design’ mottar en mediepakke til Designbase til en verdi av 10.000 DKK til annonsering på Designbases medieplattformer etter eget ønske.

En jury bestående av representanter fra Designbase, BraMässor og bransjen vil på messens åpningsdag gå rundt blant alle utstillere og her finne og nominere tre produkter. Vinneren av ’Bästa Funktionella Design’ offentliggjøres i forbindelse med Möbelmässan Göteborgs Messeparty tirsdag den 27. august.

Sveriges første influencere for boliginnredning

Karin og Carl Larsson var begge suksessfulle kunstnere som brukte hjemmet som utgangspunkt i sine arbeider og sammen skapte de en av verdens mest berømte kunstnerhjem. Deres gård i Sundborn er i dag et ikon innenfor svensk boliginnredning og familieliv. Carl og Karin Larsson omtales i dag som Sveriges første influencere på bakgrunn av sitt innovative designspråk, motiver og interiørstil – alltid med familien i fokus. Foreningen bak Carl Larssons gård har i samarbeid med varemerkeagenturet Rights & Brands fått til oppgave å skape to inspirerende installasjoner basert på Carl og Karin Larssons verker. Den ene installasjonen blir en lounge hvor besøkende og utstillere på messen kan tanke opp og lade batteriene både helt bokstavelig og ved å få litt hvile i et unikt miljø som kombinerer tradisjonelt med moderne. En oase hvor man kan sitte og arbeide eller bare få en pause fra messen. Den andre installasjonen blir en del av messens café og vil være fundert om temaet Borddekking.

”Vi er utrolig stolte og glade for at gården og Carl og Karin Larssons familieforening har gitt oss tillit til å utvikle et nytt designprogram for å utbre disse fantastiske kunstneriske verker. Ekteparet Larssons tankegang ligger tett på nåtidens verdier, og vi har fått en fantastisk respons fra mange kreative partnere fra f.eks. møbelfabrikanter og interiørarkitekter”, sier Anna Lawrence, Rettighetsdirektør for Rights & Brands i Stockholm. Hun forklarer dessuten at de gleder seg mye til å se installasjonene i bruk på messen i august.

Mer plass og flere utstillere

Etter premieren på messen siste år som ble avholdt i Bananpiren på Göteborgs havnefront, besluttet arrangørene å flytte messen til et større sted og en mer sentral beliggenhet og det har vist seg å være en god idé da det underveis har kommet flere utstillere til.

”Flyttingen av Svenska Mässan bidrar til at vi blir i stand til å vokse, og i år satser vi også litt mer på segmentet interiør og interiør som har vært etterspurt i våre besøksundersøkelser”, lyder det fra Björn Delin, adm. direktør for BraMässor som arrangerer Möbelmessen Göteborg.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer