06.03.2023  |  Furniture  |  Design

Mater tar møbler i retur

Mater tilbyr nå å ta møbler som er produsert av Matek – et patentert avfallsmateriale utviklet av Mater, i retur.

–Matek-materialene er designet for å bli resirkulert igjen og igjen ved hjelp av vår teknologi, og deretter formet til nye designklassikere. Fordi Mater er den eneste som bruker Matek, og fordi vi har teknologien til å resirkulere det, ser vi det også som vårt ansvar å tilby et retursystem, og med Matek og Maters retursystem oppnår vi noe ganske unikt på samme tid – et nesten uendelig materielt liv, sier Maters grunnlegger og leder for sirkulær transformasjon, Henrik Marstrand.

Mater har utviklet fem unike Matek-materialformler. Med Matek bidrar Mater til å begrense verdens bruk av nye materialer og redusere karbonutslipp.

Design for demontering

Møbler produsert av Matek er designet for demontering, noe som betyr at hver komponent i sin reneste form kan gjenbrukes til nye produksjonssykluser. Det nye komposittmaterialet er designet for å omarbeides igjen og igjen, og de unike patenterte materialformlene gjør det mulig å lage møbler av avfallsmaterialer ved å kombinere fiber med et bindemiddel. Et fibermateriale kan være kaffebønneskall, i hovedsak rester fra brenneprosessen. Det kan også være sagflis fra treproduksjon eller til og med tekstilrester.

Teknologien lar oss resirkulere avfall til vakre og tidløse designklassikere ved å bruke ressurser som allerede er tilgjengelige i stedet for jomfruelige materialer, heter det.

-PF

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer