18.11.2021  |  Business  |  Bransjenytt

Messe: Skandinavisk stil er mer enn rene former

Etter to års pause åpner Stockholm Furniture & Light Fair dørene for besøkende fra hele verden. Det skjer 8. februar, hvor teamet bak messen har tatt en omvisning i messens redaksjonelle innhold for å fremheve og hylle det skandinaviske på alle plattformer.

–Skandinavene er verdenskjente for likestilling, innovasjon og en avskallet estetikk, men også her er det mye svart, og en mørk humor og åpenhet som ofte glemmes. Vi vil gjerne utforske den siden i årets tema BEing Scandinavian, og derfor spurte vi designeren Martin Bergström om å lage årets inspirasjonsutstilling. Det han skaper går alltid utover det som er akseptert, sier Sanna Gebeyehu, konsept- og produkteier for Stockholm Furniture & Light Fair og Design Week.
Martin Bergström er en multikunstner og designer, kjent for sine karakteristiske og håndlagde mønstre innen mote, interiørdesign og tekstiler.
–Da jeg ble spurt om å gjøre inspirasjonsutstillingen til Stockholm Furniture & Light Fair, sto jeg midt i en myr i en nasjonalpark utenfor Stockholm. Jeg er ofte i den slags miljø, så det var ikke rart i seg selv, men det ble et selvsagt utgangspunkt for samarbeidet. Jeg vil skape en fremmed og poetisk verden, et sted for refleksjon i grenselandet mellom dag og natt. I Finland er det et spesielt ord for denne tilstanden; Kaamos. Det er selve kanten av mørket, rett før det snur, og lyset kommer frem, sier Martin Bergström.
Inspirasjonsutstillingen BEing Scandinavian er plassert midt i inngangspartiet, noe som betyr at det første alle besøkende og utstillere vil oppleve er en tolkning av det typisk skandinaviske. Her blir det rom for møter, refleksjon og inspirasjon. Den prisbelønte kokken Sami Tallberg er også invitert til å tolke BEing Scandinavian gjennom en vegansk meny som serveres i utstillingskafeen.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer