26.08.2021  |  Dining  |  Design

Nyheter springer frem fra et klassisk mønster: GamFratesi har designet et lekent servise for Royal Copenhagen

Objekter fra kysten, vannoverflaten og det dype havet springer elegant og lekent frem fra den klassiske Hvit Halvblonde-kanten på den nye porselenkolleksjonen designet av den verdenskjente duoen GamFratesi for Royal Copenhagen.

Designet er eksperimentelt, men samtidig dypt forankret i Royal Copenhagens historie. Den nye porselenskolleksjonen, Royal Creatures, har sin inspirasjon fra de tre bølgene i Royal Copenhagens logo, og dyr som lever like over, på og under bølgene.

Royal Creatures er skapt av den verdenskjente duoen GamFratesi som består av den danske arkitekten Stine Gam og den italienske arkitekten Enrico Fratesi. I en årrekke har doen samarbeidet med Royal Copenhagen, blant annet om serviset, Blue Mist, og nå med design av Royal Creatures, som vil bringe dyrelivet inn i hjemmene på en ny måte. Designet er basert på Royal Copenhagens klassiske mønstre:

“Det er noe interessant med måten dyr har blitt skildret gjennom historien. I steinalderen ble dyr allerede tegnet på veggene for å ta naturen inn. Vi prøver å bringe natur og dyreliv tilbake og inn i folks hjem på en ny måte. I likhet med Flora Danica, som tar for seg plantelivet, har vi forsøkt å skape nesten vitenskapelige tegninger av dyr og kombinere de med enkelheten til Royal Copenhagen”, sier Enrico Fratesi.


LEKNE NYHETER
Royal Creatures er en dristig og fantasifull tolkning av Royal Copenhagens klassiske Musselmalt Halvblonde, hvor den ekstra dekorasjonen sitter langs kanten av porselenet. Alle deler av Royal Creatures er dekorert med sin egen håndmalte skapning som livlig beveger seg fra kanten av porselenet og mot den hvite overflaten.

“Noe av det første vi gjorde var å studere Royal Copenhagens klassiske mønstre. Ved å se nøye på detaljene kunne vi se at detaljer i dekoren nærmest lignet en fisk, mens andre minnet om øyne. Og på den måten ble mønstrene til i vårt arbeid, og vi skapte levende vesener man ser i Royal Creatures,” sier Stine Gam.

I følge Royal Copenhagen, er ikke Royal Creatures tenkt som et selvstendig servise, men som unike deler som kan kombineres med øvrig porselen fra Royal Copenhagen, og som også kan fungere som en vakker gave.

“GamFratesi har skapt et modig design som flytter og utfordrer Royal Copenhagens grenser, men allikevel med dyp respekt for håndverket og arven. Det har resultert i unike porselensdeler som skiller seg fra eksisterende sortiment, men som samtidig komplimenterer og kan mikses med de klassiske servisene. Med Royal Creatures oppfordres det virkelig til å gjøre borddekkingen personlig,” sier Emily Wilder, Sr. Brand Marketing Manager hos Royal Copenhagen.

Det innovative serviset, Royal Creatures, lanseres 1. september 2021.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer