22.03.2023  |  Interior  |  Belysning

Nyt liv til plastavfall

Normann Copenhagen lanserer den nye Pix Lamp kolleksjonen. Lampen er en nytolkning av den arketypiske sfæriske pendellampen, som med sin gjenkjennelige og tidløse silhuett danner grunnlaget for designet til Pix-lampen. I motsetning til den velkjente, enkle formen vekker lampens karakteristiske overflate oppmerksomhet med sin unike sammensetning av 100 % plastavfall. Pix-pendelen er tilgjengelig i fire forskjellige størrelser, alle preget av den elegante foreningen mellom den klassiske runde formen og den ukonvensjonelle strukturen til det granulerte plastavfallet.

Pix-lampen er ikke bare et estetisk design, den er også ressurssterk. Til produksjon av lampeskjermen brukes plastavfall i varierende hvite nyanser, som blandes og granuleres før det varmes opp til nøyaktig 120°C. Dette gjør det mulig å gjenoppvarme og gjenbruke materialet ved slutten av produktets levetid uten å endre dets egenskaper. Denne spesielle prosessen muliggjør en sirkulær livssyklus og tilbyr samtidig et design hvor hver enkelt lampeskjerm har sin egen unike fargesammensetning. Tykkelsen på materialet bidrar til at Pix-lampen virker ugjennomsiktig når lyset er av. Når lyset er slått på endres materialets uttrykk og lyset fra pæren lyser opp det granulerte materialet og gir det en transparent glød.

www.normann-copenhagen.com

-PF

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer