22.03.2023  |  Business  |  Trender

Ordreglede på Winter Nordstil 2023

14.500 besøkende var glade for de kreative produktverdener og den originale og moderne tilgangen fra de 720 utstillerne fra Tyskland og utlandet, og på messebesøks- og utstillersiden registrerte Nordstil høye tilfredshetsvurderinger.

Nordstil Forum ga verdifulle impulser til aktuelle temaer som bærekraft og digitalisering. Detaljhandelen i Nord-Tyskland er dermed godt rustet for vellykket, bærekraftig virksomhet de kommende månedene. Og som et pålitelig anker i forhold til å gjøre gode forretninger sørget Winter Nordstil for en atmosfære av optimisme og ordretilfredshet.

14.500 besøkende var en solid økning på 38 prosent, og innkjøperne kom fra Nord-Tyskland så vel som Skandinavia for å starte det nye forretningsåret i Elbens metropol.

720 utstillere (+7,5 prosent) fra Tyskland, Nederland, Skandinavia med flere, viste sine nyeste produkter.

–Den betydelige økningen av utstillere og besøkende bekrefter Nordstils rolle som en viktig og pålitelig ordre-, inspirasjons- og nettverksplattform i Norden. Sektoren trenger personlig kommunikasjon for å finne løsninger sammen og utnytte vekstpotensialet. Messen som markedsinstrument fungerer og er mer etterspurt enn noen gang, sier Philipp Ferger, Vice President Consumer Goods Fairs, Messe Frankfurt Exhibition.

Nye verdener av produkter og farger ga mye inspirasjon for de besøkende, og derfor er andelen fornøyde besøkende stabilt på et høyt nivå. 96 prosent av de besøkende er generelt fornøyd med besøket til Winter Nordstil 2023 og vurderer utvalget av utstilte produkter og tjenester og oppfyllelsen av sine messemål svært positivt.

–I år beviste Winter Nordstil nok en gang hvordan en attraktiv regionmesse skal fungere: Trender, opplevelser og mye inspirasjon til moderne PoS, spennende produkter, livlig aktivitet og nettverksbygging i den beste stemningen i hallene og virkelig god ordrevirksomhet for våren - og sommerhandelen. Messen ble en suksess og jeg er glad for at stemningen i sektoren er god til tross for den generelle situasjonen, understreker Oliver Hagemann, fra Handelsverband Wohnen und Büro.

Tendenser på Nordstil: optimistisk, tett på naturen, lokalt

Den trendy fargen «Viva Magenta», nylig lansert som Årets farge av Pantone Color Institute, sender klare signaler innen hjemmetekstiler, papirvarer og sesongdekorasjoner.

I 2023 kan denne positive energien kombinert med en dyp tilknytning til naturen også merkes. Her er ting mindre fargekrevende og med inspirasjon fra skandinavisk design, som tradisjonelt er sterkt representert på Nordstil.

Enten det er grove, naturinspirerte former og taktile overflater eller en minimalistisk, men likevel bærekraftig designtilnærming, handler det om å ta et dypt pust: Beroligende produkter skapt av nøye fremskaffede naturlige materialer og designet med kjærlighet og kunstferdighet.

I det hele tatt kan man slå fast at ønsket om stadig noe nytt, er erstattet av en mer bærekraftig overbevisning. Det handler om den følsomme videreutviklingen av holistiske bomiljøer som stadig gjenopplives av subtile impulser. Fokus er på originale designs, små serier og håndlagde produkter som best produseres lokalt, for eksempel i den nærliggende fabrikken eller på bedriftens eget verksted.

Den neste sommer Nordstil finner sted fra 22. til 24. juli 2023 og den neste Winter Nordstil fra 13. til 15. januar 2024.

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer