20.11.2019  |  Dining  |  Bransjenytt

RAW Northern Green blir nå skikkelig rå

Innhold fra partner Hva er dette?

RAW, som har rot i den bornholmske keramikkfabrikken Søholm, utvider nå steintøy-serviset Northern Green med ekstra rå krus og skåler.

Med uglasserte men innfargede yttersider fremhever og hyller de nye krusene og skålene det fine steintøysmaterialet i en rå og ren form, og gir bordet og kjøkkenet et ettertraktet naturlig uttrykk.

Northern Green er designet med inspirasjon fra Bornholms fasinerende natur preget av magiske landskap, fortryllende farger, dyp-grønne skoger og voldsomme klipper.

Serviset er en hyllest til klippeøya, som denne danske keramikken og steintøyet stammer fra – og til det råstoffet som har hatt en betydelig innflytelse på øyas industrielle historie.

Det er derfor helt opplagt at Northern Green nå utvides med en rekke krus og skåler hvor det populære steintøyet er helt rått utvendig.

Fokuset flyttes dermed fra glassur til lerret, og dermed skapes et rått og naturlig uttryk, som kler den nordiske borddekkingen og boliginnredningen svært godt.

Northern Green er håndlaget steintøy av høyeste kvalitet, og med en spesiell teknikk som kun noen få fabrikker mestrer, er selve steintøysmaterialet blitt innfarget for å oppnå den dype brune nyansen som – på fineste vis – matcher servisets furunåler og fargede glassur.

Veiledende priser fra  
  99,- til 399,- NOK
  

RAW har sine røtter i den bornholmske keramikkfabrikken Søholm, som ble grunnlagt på Bornholm i 1835. I 1996 stengte Søholm, og aida kjøpte fabrikkens enorme arkiver av design og know-how.

På denne måten fikk aida et veldig stort kjennskap til steintøy samlet gjennom generasjoners arbeid med det ettertraktede materialet.

Med lanseringen av RAW i 2016 ble mer enn 180 års erfaring med produksjon av steintøy forenet med moderne produksjonsteknikker og stilrene, nordiske designer – skapt i samarbeid med Christiane Schaumburg-Müller. Resultatet er et moderne konsept, som er dypt forankret i en av Danmarks gode gamle keramikkfabrikker.

Nærmeste forhandler opplyses på tlf. +45 87490900 eller på www.RAW1835.dk.

For ytterligere presseinformasjon, bilder eller info om styling og fotografering, kontakt Oxholm Communication på mobil +45 50591827 eller e-mail oxholmcommunication@gmail.com.

Tags: aida a/s

Mere fra aida a/s

aida a/s

https://www.aida.dk/

  • mail@aida.dk
  • +45 8749 09 00
  • Grenaavej 635 A 8541 Skoedstrup Denmark

Aida works closely with a number of recognized Danish designers. Common for the designers associated with aida is that they all contribute to the modern Scandinavian expression that Aida is known for. Simplification - Renewal - Beautification - Colorful.... are some of the words that are characteristic for our designers. Aida sets the daily dinner table with tableware, glassware, cutlery, kit…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer