03.06.2021  |  Business  |  Bransjenytt

SOFACOMPANY får ny eier

Den svært suksessfulle online møbelkjeden SOFACOMPANY blir en del av familieide Lars Larsen Group

Siden SOFACOMPANY ble grunnlagt i Ringsted, Danmark, i 2012 av ekteparet Christian og Cathrine Rudolph, har selskapet økt både inntekter og omsetning år etter år, og kan ikke beskrives som noe annet enn en stor suksess.

Nå har selskapet tatt et nytt stort steg, og ble solgt fra det privateide kapitalfondet Procuritas, til familieeide Lars Larsen Group. Procuritas har hatt eierskap siden 2017.

“Jeg ser virkelig frem til at SOFACOMPANY skal bli en del av Lars Larsen Group. Det er et spennende selskap som kan bidra masse inn i vårt», sier CEO i JYSK, Jan Bøgh, som etter oppkjøpet blir styreleder i SOFACOMPANY.

På samme tid legger han vekt på at Lars Larsen Group vil levere på en viktig del av strategien.

“Oppkjøpet er en del av vår strategi om å stå enda sterkere digitalt, slik at vi kan oppnå samme markedsandel på de digitale plattformere som i våre fysiske butikker. SOFACOMPANY har stort potensiale her, spesielt også siden selskapet leverte svært gode resultater, selv før coronakrisen inntraff verden og online shopping av blant annet møbler økte kraftig”, sier Jan Bøgh.

Frihet til å utvikle seg
Han legger også vekt på at oppkjøpet ikke handler om at SOFACOMPANY skal bli en del av JYSK.

Tvert imot vil selskapet fortsette som et selvstendig virksomhet, akkurat som JYSK, ILVA, Bolia og SengeSpecialisten, som alle er eid av Lars Larsen Group.

“Det er viktig for oss som nye eiere at den nåværende ledelsen fortsetter, slik at SOFACOMPANY kan fortsette på sin suksessrike ferd, men jeg tror også at jeg med min kunnskap og erfaring kan bidra til utviklingen av selskapet, akkurat som SOFACOMPANY nå fremover hos Lars Larsen Group har tilgang til nødvendig finansiering for videre vekst”, sier Jan Bøgh.

God match
Mattias Feiff, co-administrerende partner hos PCI V Advisor AB, rådgiver for Procuritas Capital Investors V, kommenterte.

“Vi er henrykte over å ha solgt SOFACOMPANY til Lars Larsen Group, som er en god match for at selskapet skal fortsette inn i neste vekstfase. I løpet av vårt eierskap har vi sett formidabel vekst gjennom oppbyggingen av selskapets e-handelmuligheter, det å ha fokus på å være et ‘direkte til kunden’-brand, samt betydelig geografisk ekspansasjon. Vi er takknemlige overfor Henrik Andersen og ledelsen for å ha bygget selskapet opp til det det er i dag.”

Transaksjonen mellom Lars Larsen Group og Procuritas vil tre i kraft så snart den er godkjent.

Fakta om SOFACOMPANY
Grunnlagt som Sofakompagniet i 2012 av ekteparet Cathrine og Christian Rudolph
Hovedkvarter i Danmark, med produksjon i Vietnam
Omsetning 2020: 73 millioner EUR
EBITDA-resultat: 7 millioner EUR
Ansatte: 350
Online møbelforhandler i mange europeiske land

Om Procuritas
Procuritas er et privat kapitalfond, med fokus på å investere i nordiske selskaper i vekst. Med en lidenskap for virksomhet, hands-on erfaring fra industrien og nær 30 års erfaring fra en rekke ulike
transaksjoner, har de støttet mer enn 45 selskaper med å vokse og realisere sitt potensiale. Som eiere er Procuritas preget av sin entusiasme, engasjement og sterke tro på at de er en alliert på veien i å bygge sterke og bærekraftige virksomheter. Les mer på www.procuritas.com

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer