19.12.2022  |  Interior  |  Tekstiler

Spar penger på strømregningen – bruk gardiner!

Gardinenes funksjon er viktigere enn noen gang.

Inflasjon, stigende renter og økte strømpriser – vi snakker alle om energikrisen og de dyre regningene for strøm og oppvarming. Her kommer annet godt råd som kanskje er mer uventet: skaff deg gardiner! Uten isolerende gardiner kan opptil 50 prosent av boligens oppvarming forsvinne rett ut av vinduet.
I tillegg til å vaske klær og ta oppvasken til fastsatte tider, dusje raskere, jage vedleverandører og skru av unødvendig belysning, kan faktisk gardinene dine også bidra til lavere energikostnader.
I tillegg til å verne om privatlivet og holde blendende sol ute, har gardiner en lang rekke fordelaktige egenskaper – som for eksempel å spare penger på strømregningen. Om vinteren slipper en stor del av vår dyrekjøpte varme rett ut gjennom vinduene, og uten isolerende gardiner kan vinduene stå for opptil 50 prosent av varmetapet i en bolig. 
Nå som mange foretrekker å «åpne opp» hjemmene sine med større og flere vinduspartier enn tidligere, kan det være verdt å tenke på. Gardinenes funksjon handler både om (inne)klima og miljøbevissthet, samt å minimere energiforbruket.
– Vinduer er en av de største årsakene til boligens energitap generelt, vi er derfor veldig stolte over å kunne tilby gardiner som har en isolerende effekt, sier Susanne Pernefors, markedsansvarlig i Luxaflex®.


Duette® gardiner – energieffektive og bærekraftige året rundt
Duette® er en energieffektiv, fleksibel, lydabsorberende og funksjonell dobbel plisségardin.
Den vakre gardinen bidrar til å gjøre hjemmet mer bærekraftig ved å minske energiforbruket og gi et bedre inneklima. Det skyldes at gardinen består av to lag av plissert vev, og mellom disse vevene oppstår det celler med luft. Cellene skaper en isolerende effekt som er effektiv både om sommeren og vinteren. Om sommeren holder Duette® varmen ute slik at rommet ikke blir overopphetet, mens de om vinteren holder på varmen innendørs.
Duette®-kolleksjonen består av flere bærekraftige og sertifiserte materialer, blant annet Duette®-vev Eternity, som er laget av 40 prosent resirkulert polyester fra PET-flasker. Den finnes i en rekke vakre og subtile farger. Flertallet av vevene er sertifisert med OEKO-TEX®-100 Standard som sikrer sunne og trygge miljøer da ingen skadelige kjemikalier brukes i produksjonsprosessen. Duette® kan også fås motorisert med Powerview® Automation, som lar deg betjene gardinene via fjernkontroll, app eller stemmen, eller forhåndsinnstilles til å åpnes og lukkes automatisk etter egne preferanser.

– Miljøspørsmål blir stadig viktigere, og flere og flere konsumerer bevisst i dag. Vi streber etter å gjøre flere produkter i vårt sortiment bærekraftige, slik at vi kan tilby gardinløsninger som er bra både for miljøet og hjemmene våre, sier Pernefors.
Alle Duette® gardiner skreddersys etter mål til dine vinduer. Gardinene kan brukes til alt fra skrå takvinduer til store panoramavinduer, hvor den unike konstruksjonen får gardinene til å henge elegant med pent plisserte folder.

Energisparetips for vinduer og glasspartier:
Hvordan bør en isolerende gardin brukes? Luxaflex® har samlet sine beste tips om isolerende gardiner:
• Sørg for at alle vinduer og dører er ordentlig tette.
• Hold vinduene lukket når oppvarming eller klimaanlegg er på.
• Åpne gardinene på solrike vinterdager for å fange solens varme, og lukk dem deretter på kvelden for å holde varmen innendørs.

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer