01.08.2021  |  Business  |  Bransjenytt

Stockholm Furniture & Light Fair storsatser på 2022 - skandinavisk design får større fokus enn noensinne

Etter nesten to års fravær, åpner Stockholm Furniture & Light Fair dørene på Stockholmsmässen i februar 2022 for å ønske besøkende fra hele verden velkommen. De inviteres til en utviklet, optimalisert og opplevelsesdrevet messe der skandinavisk design og den siste utviklingen innen bærekraft tar mer plass enn noen gang før.

- Stockholm Furniture & Light Fair er en motor for skandinavisk design, og sammen med våre naboland er vi også bransjeledende innen bærekraftsutvikling, noe som betyr at folk fra hele verden valfarter til Stockholm i februar for å delta i det vi gjør her. Fremtiden for Stockholm Furniture & Light Fair handler om nettopp det, samt vår innovasjonsrikdom og livsstil, sier Sanna Gebeyehu, Concept & Product Owner.

Endringer på Stockholm Furniture & Light Fair 2022
Nytt for i år er en opplevelsesbasert utstilling som skal handle om den skandinaviske livsstilen som inneholder så mye mer enn de stereotypiske elementene, og den skal ligge midt på inngangstorget. Her vil besøkende bli kjent med oss skandinaver direkte når de kommer inn på messen gjennom blant annet design, mat, språk og mote. I tillegg til denne utstillingen vil det også være en inspirasjons- og kunnskapsutstilling med skandinavisk design, arkitektur, innovasjon og bærekraft i fokus. Begge utstillingene vil bli konseptutviklet og kuratert i samarbeid med en rekke eksterne mennesker.

- Vi har lyttet til hvilke behov våre utstillere og besøkende har og der ser vi at vi må skape en mer dynamisk møteplass som fornyes fra år til år. Jeg er overbevist om at både besøkende og utstillere vil føle seg mer inspirert enn noen gang før etter besøket på Stockholm Furniture & Light Fair i februar 2022, sier Sanna Gebeyehu.

Stockholm Design Week
En annen nyhet er at Stockholm Design Week fra 2022 arrangeres to ganger i året, delvis som før i forbindelse med Stockholm Furniture and Light Fair i februar og også i august. Dette erstatter Summer Design Week med en internasjonal designuke med fokus på interiørdesign, arkitektur og detaljhandel.

- Stockholm Design Week ble grunnlagt i 2002 og er i dag, sammen med Stockholm Furniture & Light Fair, verdens mest innflytelsesrike møteplass for skandinavisk design. Stockholm Design Week er en markedsføringsmotor for å få frem skandinavisk design i verden, men oppdraget er større enn det. Det handler om å aktivere byen og drive trafikk til Stockholm og til Sverige samt å befeste Sveriges posisjon på designkartet i verden, sier Chicie Lindgren, Business Area Manager Stockholm Design Events.
- Jeg tror at fremtiden for designmesser er glokal når det gjelder å feire lokale designere og håndverkere mens vi engasjerer oss i globale temaer som bærekraft og sosial likhet, så jeg gleder meg til Stockholms kommende designuke da den innkapsler akkurat denne tilnærmingen, sier Costas Voyatzis, kreativ direktør / grunnlegger av Yatzer.com og jurymedlem, Editors Choice.
70 000 kvm kommer til å fylles i februar

Stockholmsmässan forventer å være i gang med sin vanlige drift i slutten av oktober / begynnelsen av november i år, basert på den dialogen Stockholmsmässan har med relevante myndigheter og departementer.

- Vi forventer at Stockholm Furniture & Light Fair 2022 vil fylle våre 70 000 kvm, basert på etterspørselen vi ser fra utstillere og besøkende, sier Christian Clemens, administrerende direktør i Stockholmsmässan.
Noen av utstillerne som allerede har meldt sin interesse er møbelprodusenten Lammhults og belysningsprodusenten Zero.
- For oss som en svensk produsent av designmøbler er det ekstra viktig at vi har en attraktiv og åpenbar arena som Stockholm Furniture & Light Fair her i Sverige hvor vi kan møte det designinteresserte publikummet. At det finnes en designmesse i Stockholm hvor vi sammen med andre selskaper i bransjen kan vise oss frem og tiltrekke internasjonale besøkende er bra for både Sverige og bransjen. Noe å være stolt av! Etter utfordringene de siste årene med pandemien, håper og tror vi at messen 2022 vil puste optimisme og tro på fremtiden! I tillegg føler vi, og sikkert mange med oss, et oppdemmet behov for å kunne sees fysisk i stedet for på en skjerm, noe som selvfølgelig kommer denne type aktivitet til gode, sier Peter Jiseborn, administrerende direktør i Lammhults.

- Vi gleder oss veldig til å stille ut på messen igjen, det har vært savnet. Ny beliggenhet, ny monterdesign og samtidig investerer vi mye i mange nye produkter. Vårt håp er at messen vil tiltrekke seg mange kvalitetsbesøkende både fra Skandinavia og internasjonalt. Vi vet at mange gleder seg til å kunne besøke Stockholm igjen og møtes personlig igjen, sier Per Gill, administrerende direktør, Zero.


Formex
Allerede i august kan de som er interessert i interiør og design få en inspirasjonsinjeksjon gjennom Formex Talks, som slippes 24., 25. og 26. august med ulike spennende temaer og gjester. Samme uke vil vinneren av Design Talents bli presentert og i tillegg vil det bli holdt en pressekonferanse der omfattende visjonsarbeid for fremtidige Formex vil bli presentert. Den 18.-24. januar 2022 er det endelig tid for Formex igjen.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer