25.08.2021  |  Business  |  Bransjenytt

Suksess med relansering av handelsmesse: Nordstil tiltrakk seg langt flere utstillere og besøkende enn fjoråret

Som en av de første og ganske så få fysiske messene i år, ga sommerens Nordstil den etterlengtede muligheten over en tredagersperiode til å møtes personlig og å bestille produkter direkte fra messen. Den tiltrakk seg dermed 70 prosent flere besøkende til Hamburg enn fjorårets arrangement.

produkter direkte fra messen. Den tiltrakk seg dermed 70 prosent flere besøkende til Hamburg enn fjorårets arrangement.
Stor gjenforeningsglede og de beste omgivelser for bestillinger, der hensyn til hygiene og beskyttelse var nøye ivaretatt. Dette oppsummerer den positive stemningen i årets Nordstil, som gikk av stabelen fra 24. til 26. juli. I denne utgaven av Nordstil var det 521 utstillere som presenterte livsstilnyhetene for den kommende høst-, vinter- og juletiden for rundt 8000 besøkende. Resultatet var også mye inspirasjon til utstillerne selv. Sammenlignet med fjorårets arrangement, forbedret det dermed resultatet med 74 prosent på utstillersiden og med 70 prosent på besøkssiden. Nordstil beviser dermed for annen gang at messer trygt kan holdes med vellykket resultat i dagens situasjon og er dermed fortsatt den viktigste bransjehendelsen i sitt slag for Nord-Tyskland og Skandinavia.
"En ting ble spesielt tydelig i løpet av de tre dagene av Nordstil: Handelen trenger personlige møter på stedet på messer. Det fungerer rett og slett ikke uten. Den betydelige økningen i utstillere og besøkende viser at vi er på god vei tilbake til normalitet, og vi er optimistiske for fremtiden og spesielt den kommende våren,» uttaler Philipp Ferger, visepresident for forbruksvarer på Messe Frankfurt.
"Deltakelse i Nordstil var nok en gang av stor verdi for omsetningen. Endelig hadde vi personlige samtaler med bransjekolleger på standen igjen og opplevde forbruksvarer med alle våre sanser - det savnet vi alle under den pauseknappen som ble skrudd på tidligere av Corona-hensyn," sier Christian Haeser, administrerende direktør i Handelsverband Wohnen und Büro. "Nordstil er og forblir en uunnværlig plattform når det gjelder å gjøre vellykkede forretninger, bli inspirert, utveksle ideer og oppdage tidens trender. Personlig kontakt og den virkelige presentasjonen av nye produkter på messer er rett og slett uunnværlig for spesialforhandlerne," fortsatte Haeser.

Kommentarer fra utstillerne
Endelig Nordstil igjen - utstillerne var lettet over at Nordens største ordreplattform kunne finne sted igjen. De brukte messen i stor utstrekning til å knytte nye kontakter på stedet og til å dyrke eksisterende, samt presentere sine nye produkter for besøkende.
Tobias Langner, administrerende direktør Good Old Friends
"En messe under en pandemi er ikke lett for noen av oss, men vi er positivt overrasket. Som forventet var det færre kunder enn før Coronapandemien, men kvaliteten på besøkende var veldig god. Messer er rett og slett ekstremt viktige for oss. Kundene våre ser alltid frem til messeopplevelsen og å kunne se produktene live."

Nathalia Madley, designer og eier av Madleys
"Atmosfæren på standen vår var bare fantastisk, og kundene våre var i godt humør og villige til å bestille. Vi er svært fornøyd med vår deltakelse på Nordstil, og det hyggeligste var: Det føltes nesten som det gjorde før pandemien."

Diana og Dominikus Brettner, grunnleggerne av Pink Stories
"Våre forventninger til Nordstil ble overskredet: Atmosfæren her passet oss veldig godt, vi hadde mange gode samtaler på standen vår og folk var opptatt av å bestille. Hygiene- og beskyttelsestiltakene ble også iverksatt på en god måte for alle."

Trender fra sommerens Nordstil 2021

Corona har hatt stor innvirkning på livene våre i år, som det gjorde tidligere i fjor, og vi har måttet tilbringe mye tid hjemme. Dette har vært utfordrende på mange måter, men har også fått oss til å oppdage et nytt ønske om å bo, lage mat, grille og drive med hagearbeid. Innenfor våre egne fire vegger dominerer naturinspirerte og beroligende farger som grangrønt, brunbeige og einerbær. En rustikk atmosfære skapes av dekorative elementer laget av naturlige materialer som tre, kork, stein og gress, som understreker lengsel etter nærhet til naturen.
Hvis du liker det ekstravagant, kan du være glad for tilbakekomsten av lyse farger som gul og oransje og iøynefallende mønstre i syttitallets safaristil. Dyreprint, jungeltapeter og gardiner med palme- og blomstermotiver gjør selv byleiligheter til små paradis.
Den bærekraftige trenden skyter også fart: Mens noen resirkulerer eller kjøper seg bedre kvaliteter, finner vi andre steder livsstilsprodukter laget av holdbare og fornybare materialer, for eksempel tepper laget av bananfibre eller lamper laget av høy og blomster. Maritime puter og puffer i den fasjonable knutetrenden er et skikkelig blikkfang både innendørs og utendørs.
Neste vinter Nordstil vil finne sted fra 15. til 17. januar 2022, og neste sommers Nordstil fra 23. til 25. juli 2022.

Nordstil
Nordstil er ordreplattformen for Nord-Tyskland og Skandinavia. Det tilbys et omfattende produktspekter delt inn i følgende produktområde: Hjem og hage, stil og design, kjøkken og gourmet, gaver og skrivesaker og smykker og mote. For forhandlere er det den regionale bestillingsdatoen for vår- og sommervirksomhet, så vel som for høst-, vinter- og julevirksomhet.

Mere fra Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

Designbase.no - Forum for design- og interiør­bransjen

www.designbase.no

Designbases medieunivers er for alle som arbeider profesjonelt i interiør- og design­bransjen. Vi berører emner som trender, tendenser i detaljhandelen, ledelse og produktorientering. Formålet er å gi leseren inspirasjon og konkrete verktøy til å kunne optimere sin virksomhet og ta de riktige beslutninger som gjør bedriften konkurransedyktig. Den redaksjonelle målsetning er via spennende og in…

Se profil  

  Designbase.no dk anvender cookies som vi bruker til å huske dine innstillinger og statistikk m.m. Når du fortsetter med å bruke nettsiden, aksepteres vår nye cookie- og persondatapolitikk. Les mer